Olomoucký kraj objednal u Českých drah od nového jízdního řádu více vlaků pro zajištění regionální vlakové dopravy než v předcházejícím grafikonu. Od 1. ledna 2020 bude Olomoucký kraj částečně zajišťovat veřejnou železniční dopravu také na území Zlínského kraje (v úseku Hranice na Moravě – Vsetín) a na území Jihomoravského kraje (Nezamyslice – Vyškov na Moravě). Celkem tak dojde k navýšení objednaných regionálních vlaků Olomouckým krajem o pět procent. Současně s tím dochází i k rozšíření integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK).

Ke změnám dojde také ve vzhledu vlaků motorové trakce, které budou jezdit v korporátním designu ČD Najbrt (na snímku) s polepy dle požadavku objednatele (Olomouckého kraje). V motorových vozech řady 810 bude díky instalaci přepravních háků možno přepravit až tři jízdní kola.
V novém grafikonu vlakové dopravy bude pokračováno ve výlukové činnosti na trati Olomouc – Uničov, kde bude pokračovat rozsáhlá stavební činnost v rámci modernizace a elektrifikace celé trati. Z toho důvodu bude především v úseku mezi Olomoucí a Uničovem zaváděná náhradní autobusová doprava. V souvislosti s pokračující stavební činností v železničním uzlu Přerov dochází i v roce 2020 k nárůstu jízdní doby u osobních vlaků v úseku Olomouc hl. n. – Přerov o 2 minuty.
Změny nastávají i v trati Šumperk – Jeseník – Mikulovice st. hr., kde dochází k posunu odjezdů některých spěšných vlaků a ke zrušení dopoledních sezónních víkendových spojů Jesenik – Ostružná a zpět s ohledem na jejich minimální využití. Na ostatních tratích Olomouckého kraje dochází jen k minimálním změnám.
Novinkou v Olomouckém kraji od 15. prosince 2019 je možnost kontaktní a bezkontaktní platby kartou ve všech vlacích s vlakovým doprovodem. Vlakové čety budou průběžně vybaveny mobilními platebními terminály propojenými s přenosnými osobními pokladnami. Tato služba bude k dispozici v místech, kde je signál, aby platba mohla proběhnout.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy ČD