(AKTUALIZOVÁNO) V pondělí 30. 12. 2019 obdržely odborové organizace průběžnou informaci z GŘ ČD k uznávání zaměstnaneckých jízdních výhod v Jihomoravském kraji. Následně ve čtvrtek 2. 1. 2020 dostaly odborové organizace text v upravené podobě. Tento text zveřejňujeme v plném znění.

Z důvodu blížícího se konce kalendářního roku 2019 Vám zasílám průběžnou informaci k uznávání zaměstnaneckých jízdních výhod v Jihomoravském kraji. Ode dne 1. 1. 2020 nebudou v obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje (dále jen JMK) uznávány zaměstnanecké jízdní výhody (dále jen ZJV). Tato skutečnost se týká pouze regionálních vlaků objednaných JMK. Na vlacích dálkové dopravy objednaných Ministerstvem dopravy ČR, budou ZJV nadále platit.

S představiteli JMK je vedeno jednání k vytvoření časového příplatku JMK v hodnotě 1500,- Kč. Tento příplatek si bude moct od vyhlášení přikoupit každý držitel ZJV, který bude mít zaplacenu prolongační částku na rok 2020.

V současné době je finalizován návrh Dohody o podmínkách platnosti Tarifu jízdného a přepravného pro přepravu zaměstnanců akciové společnosti České dráhy, zaměstnanců státní organizace Správa železniční dopravní cesty, zaměstnanců Ministerstva dopravy a Drážního úřadu, podílejících se na zabezpečování a provozování drážní dopravy. Po uzavření této Dohody bude ze strany ČD zajištěn prodej nového časového příplatku JMK. Předpoklad účinnosti nového příplatku je nejpozději od 1. 3. 2020.

Do doby platnosti nového příplatku nelze na regionálních vlacích objednaných JMK využívat platné ZJV. Cestující v těchto vlacích se musí do doby platnosti nového příplatku prokázat buď platnou průkazkou IDS JMK nebo platným jízdním dokladem tarifu JMK. Pro zaměstnance ČD, a. s., bude v rámci služebních cest ze strany JMK uznávána Služební traťová jízdenka vydaná dle předpisu ČD Ok9 a v rámci režijních cest mobilních zaměstnanců ČD, a. s., bude jako jízdní doklad uznán vyplněný Provozní záznam.

Po vzájemném schválení dohody o uznávání nového časového příplatku bude ze strany O10 GŘ neprodleně vydáno opatření k pořízení a platnosti tohoto příplatku.

S pozdravem
Mgr. Martina Maričová, pověřená řízením odboru personálního GŘ ČD

 

Právě přítomno: 344 hostů a žádný gestor