Rekordní částky vynaložila v loňském roce SŽDC (od 1. 1. 2020 Správa železnic, s. o. – SŽ)) na obnovu nádražních budov. Vyplývá to z prohlášení generálního ředitele SŽ Jiřího Svobody. Konkrétně bylo na opravy v loňském roce vynaloženo 1, 1 miliardy korun, dalších více než 480 milionů pak bylo použito na přípravu a realizaci rekonstrukcí. Na úvodním snímku nádraží v Nelahozevsi, opravené v roce 2019. V letošním roce 2020 bude obnova nádražních budov pokračovat.

„V roce 2020 se obnova bude týkat 116 nádražních budov za více než 1,7 miliardy korun. V investicích je připravena jedna miliarda korun, přičemž 45 staveb bude v realizaci. Dalších 700 milionů korun je určeno na opravy 71 budov. Rekonstrukce dalších 55 objektů je v přípravě,“ uvedl Svoboda.
V současné době probíhají stavební práce na minimálně šedesáti nádražních objektech, u nichž by mělo dojít ke zvýšení komfortu a kultury cestování včetně moderních odbavovacích prostor i bezbariérových přístupů. Mezi nejvýznamnější nádraží, která budou v tomto roce opravena, patří například památkově chráněný objekt nádraží v Českých Budějovicích, či historická budova plzeňského hlavního nádraží, rovněž památkově chráněná. Další významnou investici připravuje Správa železnic v Pardubicích. Unikátní nádražní budova tamního hlavního nádraží projde kompletní rekonstrukcí včetně nového dispozičního řešení vnitřních prostor a vybudování eskalátorů do pochodu.
V roce 2019 Správa železnic otevřela opravené nádražní budovy v Sokolově, Kolíně, Nelahozevsi a tři objekty na Posázavském Pacifiku. Zároveň začaly rekonstrukce většího rozsahu, například fasády Fantovy budovy pražského hlavního nádraží nebo v Havířově a ve Strakonicích. Celkem dosud prošlo obnovou třicet jedna nádražních budov (mimo jiné například v Českém Krumlově, Břeclavi, či Frýdku-Místku), na dalších dvaceti třech nádražích rekonstrukce a opravy právě probíhají (např. oprava Fantovy budovy v Praze hl. n., nádraží v Přerově, či Hanušovicích) a u dalších nádraží budou opravy letos zahájeny (kromě již výše zmíněných velkých nádraží např. Písek, Kroměříž, či Malé Svatoňovice).
Miroslav Čáslavský
S využitím tiskové zprávy SŽ