Sdružení železničních nákladních dopravců (ŽESNAD.CZ) požádalo vládu o podpůrné kroky, které by podpořily železniční nákladní dopravu. Ta se ocitla, podobně jako silniční nákladní doprava, v útlumu, způsobeném koronavirovou epidemií. U ČD Cargo zatím sice nějaký výrazný propad přepravy nenastal, s výjimkou téměř naprostého útlumu přepravy automobilů ucelenými vlaky, další vývoj v železniční nákladní dopravě je však vzhledem k propadající se ekonomice těžké odhadovat.

Sdružení ŽESNAD.CZ ústy svého výkonného ředitele Oldřicha Sládka upozorňuje na fakt, že i přes mnohakilometrové fronty kamionů na pohraničních přechodech nelze přesunout část této dopravy na železnici. „Celková doba přepravy a cena přepravy je v současné době rozhodující a absence funkčních železničních vleček u míst nakládky a vykládky zboží neumožňuje nabízet vždy pro železnici lepší, rychlejší a levnější řešení,“ uvedlo sdružení ŽESNAD.CZ. Část železničních dopravců zaznamenává v posledních dnech citelný propad počtu zakázek. Sdružení proto vyzvalo ministra průmyslu, obchodu a dopravy Karla Havlíčka k opatřením i pro železniční dopravce. Sdružení se obává, že úlevy pouze pro silniční dopravce by byly pro železniční nákladní dopravu likvidační, protože by ztratila konkurenceschopnost.
Železniční dopravci proto žádají Havlíčka o odklad, či zrušení poplatků za užívání kolejí. Dále chtějí prodloužení splatnosti faktur za palivo a elektřinu, zrušení poplatků za obnovitelné zdroje energie, odklad a snížení odvodů zdravotního a sociálního zabezpečení zaměstnanců a minimálně po dobu krize také zastavení podpory silniční elektromobility. Vedle toho by stát měl zachovat investice do dopravní infrastruktury.
Sdružení ŽESNAD.CZ bylo založeno v roce 2016, mezi jeho zakládající členy patří i ČD Cargo. V současné době Sdružení čítá celkem 27 členů. Sdružení chce hájit společné zájmy nákladních železničních dopravců na liberalizovaném železničním trhu v České republice, prosazuje požadavky svých členů zejména vůči Správě železnic např. ve věci způsobu zpoplatnění přístupu na železniční infrastrukturu nebo koordinace výluk.
Miroslav Čáslavský
Zdroj: ČTK a Wikipedie