Hodnotící komise vybraly vítězné nabídky na realizaci významných stavebních akcí pražského železničního uzlu, a to konkrétně pro optimalizaci traťového úseku Praha-Hostivař – Praha hl. n. a rekonstrukci Negrelliho viaduktu, vyplývá z tiskové zprávy, kterou v úterý 28. února 2017 zveřejnila Správa železniční dopravní cesty, s. o.

V případě první stavby „Optimalizace traťového úseku Praha-Hostivař – Praha hl. n., II. část – Praha Hostivař – Praha hl.n.“ zvítězilo sdružení firem Metrostav, a. s., Swietelsky Rail CZ s. r. o., a SMP CZ, a. s., s nabídkovou cenou 3,487 miliardy korun (bez DPH). Soutěže se zúčastnilo celkem 6 firem, v pořadí na druhém místě skončilo sdružení firem EUROVIA CS, a. s., STRABAG Rail, a. s., a GJW Praha spol. s r. o., (nabídková cena 3,680 miliardy korun bez DPH). Předpokládaná hodnota zakázky činila 3 608 413 000,- Kč bez DPH.
O rekonstrukci Negrelliho viaduktu projevili zájem celkem tři uchazeči. Hodnotící komise vybrala jako vítěze sdružení firem HOCHTIEF CZ a. s., STRABAG Rail a. s., a AVERS, spol. s r. o., s nabídkovou cenou 1,046 miliardy korun bez DPH. O zakázku se na druhém místě ucházelo uskupení Metrostav a. s., EUROVIA CS, a. s., a SMP CZ, a. s., s cenou 1,187 miliardy korun bez DPH. Předpokládaná hodnota zakázky činila 1 194 611 000,- Kč bez DPH.
Pokud proti rozhodnutí o výběru nejvhodnějších nabídek nebudou podány námitky, předpokládá zadavatel přibližně do 3 týdnů uzavření smluv o dílo.
Michael Mareš s využitím tiskové zprávy SŽDC
 

Právě přítomno: 317 hostů a žádný gestor