Ve čtvrtek (30. 3.) a v pátek (31. 3.) se v Rytířských sálech pardubického zámku konal III. ročník Železniční konference Pardubice. Letošním podtitulem bylo: Železniční infrastruktura a doprava evropským pohledem. Se svými příspěvky v programu druhého dne konference vystoupili vicepremiér Andrej Babiš, předseda Mezinárodní železniční unie (UIC) Andrew McNaughton, výkonný ředitel Evropského společenství železničních společností (CER) Libor Lochman a zástupce Evropské komise, resp. fondu pro financování infrastruktury CEF, Stéphane Ouaki. V závěrečné části dvoudenní konference se diskutovalo o projektování a financování vysokorychlostních tratí v České republice a také o železničních projektech budoucnosti.

„Na konferenci jsme řešili výstavbu vysokorychlostních tratí v České republice, které by výrazně zkrátily dobu cestování. Podle studií jsou vysokorychlostní spojení do vzdálenosti zhruba 700 km dokonce rychlejší než například letecká doprava. Navíc železniční doprava patří mezi vůbec nejšetrnější ve vztahu k životnímu prostředí a je s ní spojena celá řada dalších pozitiv. Hendikepem vysokorychlostních tratí jsou vysoké náklady na výstavbu. Ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš je podporovatelem vysokorychlostních tratí a dnes na konferenci prohlásil, že Česká republika bude mít dostatek peněz na financování tohoto projektu, bez ohledu na to, zda budou prostředky z evropských zdrojů,“ uvedl poslanec Martin Kolovratník na svých webových stránkách www.martinkolovratnik.cz a dále doplnil: „O vysokorychlostních tratích se mluví už dvacet let a zatím bez jakýchkoliv výsledků. Je to o tom, zda stát chce o výstavbě prostě jenom mluvit, nebo skutečně už něco udělá. Z tohoto pohledu se nám nedávno povedla naprosto zásadní věc v podobě přijetí usnesení Poslanecké sněmovny, které Vládu ČR zavazuje provést přípravy tak, abychom nejpozději v roce 2025 začali stavět. Jsem přesvědčený, že vysokorychlostní tratě jsme měli mít už dávno, protože jsou důležité a potřebné. Nicméně v této chvíli financování není hlavním tématem. Česká republika musí nejdříve vyřešit potřebnou legislativu a připravit konkrétní projekt s technickým řešením a parametry tratě.“

Na zmíněné konferenci podle Martina Kolovratníka (ANO) zazněly i některé poměrně futuristické projekty. Jedním z nich je i automatické vedení vlaků, které by v blízké budoucnosti měly jezdit bez strojvedoucího. Tato technologie je založena na speciálním software, který bude řídit lokomotivu v souladu s jízdním řádem. Dalším bodem diskuse bylo zvyšování dopravní bezpečnosti na železničních přejezdech. Díky novým technologiím vzniká systém, který dokáže v případě nebezpečí zastavit vlakovou soupravu. „Pokud tento systém bude dobře fungovat, věřím, že se osvědčí i v běžné praxi a bude předcházet zbytečným nehodám na železnici,“ uzavírá Martin Kolovratník.

Michael Mareš s využitím webových stránek Martina Kolovratníka (www.martinkolovratnik.cz)
 

Právě přítomno: 302 hostů a žádný gestor