V květnu bude dokončena prototypová a ověřovací série bezpečnostního prvku v podobě světelné signalizace na osobních vozech starší konstrukce, která byla příčinou otevírání dveří za jízdy. V důsledku toho došlo v uplynulých letech i k několika tragickým událostem v podobě vypadnutí dětí z jedoucího vlaku. Jak potvrdil Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah, odpovědný za úsek osobní dopravy, České dráhy systematicky omezují počty starších vozů s otočnými skládacími dveřmi v provozu. „Jen vloni jsme vyřadili 200 takových vagonů. Přestože probíhá významná obnova vozového parku národního dopravce, bude tento starší typ vozů ještě po dobu několika let sloužit v provozu. Proto je postupně vybavujeme doplňujícím bezpečnostním prvkem v podobě varovné světelné signalizace, která upozorňuje na nedostatečně uzavřené dveře,“ konstatoval Štěpán.

Jeho slova doplnil Miroslav Kupec, člen představenstva ČD, odpovědný za úsek techniky, servisu a majetku. Podle jeho vyjádření probíhá v současné době vybavování signalizace na ověřovací sérii 100 vozů, která bude následně promítnuta do sériové instalace dalších až 630 vagonů. „Ověřovací sérii budeme průběžně vyhodnocovat, abychom měli jistotu, že systém představuje skutečné zvýšení bezpečnosti,“ řekl Kupec.
Upravované vozy jsou vybaveny vnějšími světelnými prvky, které svítí, jakmile jsou i jen jediné dveře nedostatečně uzavřené. „Vlakový doprovod má tak přehled o stavu dveří u příslušného osobního vozu, a to i na opačné straně, než je nástupiště,“ upřesňuje funkci nové signalizace Michal Štěpán a dodává: „Naproti tomu jsou cestující zevnitř vozu o možném nebezpečí pobytu v prostoru přede dveřmi za jízdy vlaku informováni svícením červeného světla nade dveřmi.“ Jeho význam je uveden na informačních polepech na dveřích. Další informační polepy byly rovněž doplněny dovnitř vozových oddílů. Cestující jsou tedy o vybavení vagónu novým typem signalizace informováni ještě před vstupem do prostoru představku vozu. Obdobnými polepy jsou informováni i cestující ve starších vagónech, u nichž dosud technická úprava neproběhla.
Z celkového počtu vozidel určených pro přepravu cestujících, kterých mají České dráhy více než 3300, jsou již dnes tři čtvrtiny vybaveny moderními posuvnými tlačítky ovládanými a za jízdy blokovanými dveřmi. Vozy se starším typem dveří budou i v příštích letech postupně vyřazovány a nahrazeny moderními vagóny s novým typem předsuvných dveří nebo ucelenými jednotkami. Bezpečnostní signalizací budou nejprve vybaveny vozy používané v dálkové dopravě, následně od podzimních měsíců bude postupně docházet na vybavení vagónů užívaných v regionální dopravě.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy ČD
 

Právě přítomno: 304 hostů a žádný gestor