Ministr financí Peter Kažimír se se šéfem RegioJetu Radimem Jančurou nakonec nesešel, ačkoliv ten jej o to požádal po předložení závazné nabídky na provoz dosud dotovaných dálkových vlaků na trasách Humenné – Košice – Žilina – Praha a Štúrovo – Bratislava – Kúty – Praha, uvedl tento týden v úterý (11. 4. 2017) portál TREND.sk. Soukromý dopravce RegioJet chce na trasách do Prahy nahradit státního dopravce ZSSK a na těchto vlacích jezdit bez dotací. Podle TRENDu Jančura vypočítal, že by tak stát mohl ušetřit do roku 2020 až 36 milionů eur.

Majitel RegioJetu Radim Jančura požádal ministra dopravy Slovenské republiky Árpáda Érseka o svolání schůzky nad tímto návrhem s cílem dohodnout další postup, zároveň poslal nabídku i ministrovi financí Peteru Kažimírovi a také kanceláři předsedy vlády Roberta Fica.

Jak uvedl TREND, ministr financí Peter Kažimír dostal od Jančury pozvánku na pondělí 10. 4. 2017. „Ministr financí řešil toto téma a byl připravený se s představiteli společnosti (RegioJet) sejít. Dnes (11. 4.) RegioJet poslal dopis ministrovi i e-mailem, ještě předtím ho však distribuoval novinářům. Ministra kromě toho urgoval i přes SMS zprávy,“ cituje server TREND resort financí, který počínání RegioJetu považuje za nepřijatelné. „Na tyto vyděračské praktiky ministr nebude reagovat a nenechá se vtáhnout do mediálních her, které majitel této firmy rozehrál,“ cituje TREND slovenské ministra financí s tím, že další průběh jednání s touto společností už ministr Kažimír nechává „plně v kompetenci ministra dopravy a přeje mu trpělivost a pevné nervy.“
Michael Mareš, s využitím článku ze serveru TREND.sk

 

Právě přítomno: 320 hostů a žádný gestor