Společnost RegioJet plánuje od nového jízdního řádu výrazně posílit své spoje na trase z Prahy do Brna a Břeclavi, během dne by vlaky RegioJetu mezi Prahou, Brnem a Břeclaví měly v obou směrech jezdit ve dvouhodinových intervalech, ve špičkách pak až každou hodinu. Regiojet má zájem mezi Prahou a Brnem zákazníkům nabídnout podobný rozsah spojení jako má dnes mezi Prahou, Olomoucí a Ostravskem, uvedla společnost v tiskové zprávě.

Od prosince tak RegioJet chce zavést nové čtyři páry spojů na trase Praha – Brno – Břeclav - Vídeň a zpět a posílit i rozsah stávajícího spojení mezi Prahou - Brnem a Bratislavou. V souvislosti s tím RegioJet zatím dopředu neplánuje omezovat existující autobusové spoje mezi Prahou a Brnem.
RegioJet nově plánuje spojit také Prahu s Opavou, tam by měl od nového jízdního řádu směřovat jeden pár přímých spojů ráno z Opavy přes Ostravu do Prahy a odpoledne v opačném směru. Pro svou expanzi a nové spoje RegioJet využije nové lokomotivy Bombardier TRAXX a šestnáct zcela nových vozů Astra. Od nového jízdního řádu nebudou s největší pravděpodobností vlaky RegioJet naopak zajíždět do Starého Města u Uherského Hradiště. „Obyvatelům Zlína a Otrokovic nabídne RegioJet rychlé návazné autobusové spoje do Olomouce s přestupem na vlaky RegioJetu ve směru do Prahy a na Slovensko,“ uzavírá tiskový mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj v doplňujícím stanovisku dopravce RegioJet k návrhu jízdního řádu pro období roku 2018.
.
Michael Mareš s využitím tiskové zprávy společnosti RegioJet
 

Právě přítomno: 216 hostů a žádný gestor