Nejen ze stavenišť a hřbitovů, ale možná ještě více z kolejí Rakouských spolkových drah (ÖBB) každoročně mizí tisíce kovových předmětů, z nichž asi největší zájem mají pachatelé o měděné kabely, uvedl 16. června rakouský deník DER STANDARD. I když po „rekordním období“ z let 2006 až 2011, kdy zloděje lákaly tehdejší vysoké výkupní ceny kovů, výskyt krádeží klesl (snížil se i počet ohlášených krádeží), nebyl tento nežádoucí jev zcela zlikvidován.

Ještě v roce 2013 činily ztráty z odcizených měděných kabelů na kolejových zařízeních 2,2 z celkem osmi miliónů eur všech takto způsobených škod. ÖBB ohlásily v roce 2014 přesně 246 krádeží kovů, což byl přibližně každý šestý případ tohoto druhu v zemi. Není nikterak nadsázkou, že i rakouští zlodějíčkové se zřejmě řídí proslulým heslem svých českých kolegů, kteří za éry socialismu hlásali, že „kdo nekrade ani hodinu, okrádá sebe a svou rodinu“. Případy, jako bylo vícedenní odstavení Tyrolské dálkové trati nebo výpadek vlaků S-Bahn ve Vídni v důsledku odcizení uzemňovacích a signálních kabelů na podzim roku 2012, nejsou ničím výjimečným. „Ukradený uzemňovací kabel v hodnotě pěti až šesti eur způsobí škodu, jež jde do tisíců,“ zdůraznil člen představenstva ÖBB Franz Seiser ve svém projevu na „Mezinárodním symposiu o krádežích mědi“ v květnu 2014.

Jak uvedla rakouská tisková agentura APA, nasazení bezpečnostních kamer i zostření trestů za krádeže přineslo nicméně pozitivní výsledky. „Zadržení většího počtu notorických skupin pachatelů vedlo k razantnímu poklesu počtu krádeží kovů, na což jsme pyšní,“ zdůraznil mluvčí Spolkového kriminálního úřadu Vincenz Kriegs-Au. Jeho slova potvrzují i statistiky za poslední dva roky, kdy se počet oznámených krádeží snížil z 51 v roce 2015 na 31 v roce 2016, za prvních pět měsíců letošního roku bylo nahlášeno jen pět případů. Přestože návrh bývalé ministryně vnitra Johanny Mikl-Leitnerové (Rakouská lidová strana) na povinnou registraci osobních údajů při výkupu mědi ve sběrnách surovin v roce 2013 neprošel, rakouští obchodníci z této branže sami dobrovolně tento požadavek zavedli. Odhalování odcizených kovových dílů má napomoci i nová technologie, vyvinutá Deutsche Bahn (Německou drahou), jež dokáže zanechat v kovu neviditelné značky a dokonce i po vytavení zjistit původ výrobku. ÖBB provedl již v roce 2013 zkušební testy této novinky, od níž si slibuje úspěšnější potlačování této kriminality.

Jan Hála