V tureckém Istanbulu se včera, v pondělí 10. 7. 2017, konalo jubilejní 90. valné shromáždění Mezinárodní železniční unie UIC. Za České dráhy se zasedání zúčastnil generální ředitel a předseda představenstva Pavel Krtek. Jednání zahájili generální ředitel Tureckých železnic TCDD İsa Apaydin a turecký ministr energetiky a infrastruktury A. O. Zhunusov. Jednání valného shromáždění řídil prezident UIC Renato Mazzoncini, šéf holdingu Italských drah (FSI). Na snímku Pavel Krtek (vlevo) a generální ředitel UIC Jean-Pierre Loubinoux.

Zprávu o činnosti přednesl generální ředitel UIC Jean-Pierre Loubinoux a jednotliví předsedové skupin. Šéf Českých drah Pavel Krtek se u příležitosti zasedání sešel na dvoustranných schůzkách s řadou generálních ředitelů národních železničních podniků, a dále i s výkonným ředitelem Společenství evropských železnic CER Liborem Lochmanem a šéfem UIC.
Z pohledu zájmů národního dopravce ČD Pavel Krtek pozitivně hodnotí aktivizaci kapacit UIC v zájmu podpory spravedlivých podmínek v podnikání železnic na přepravním trhu, nových technologií, bezpečnosti a v neposlední řadě i ve výzkumu, kde ČD od letošního roku zastávají významnou pozici viceprezidenta IRRB (International Railway Research Board).

Roman Štěrba
 

Právě přítomno: 216 hostů a žádný gestor