Národní dopravce České dráhy omladí a zefektivní park posunovacích lokomotiv, které v osobních stanicích zajišťují posun s osobními soupravami a jednotkami. Starší nespolehlivé lokomotivy s mnohem vyšší spotřebou a náklady na údržbu nahradí moderní dieselelektrické posunovací lokomotivy z produkce společnosti CZ LOKO, uvádí dnešní Tisková zpráva Českých drah s tím, že lokomotivy, respektive jejich spalovací motory samozřejmě splňují přísné ekologické limity Evropské unie a jsou zařazeny do emisní třídy STAGE IIIB.

„Moderní posunovací lokomotivy jsou nejen ekologické a mnohem méně zatěžují okolí nádraží prachem a emisemi skleníkových plynů, ale jsou především úspornější v provozu. Jsou lehčí, mají menší spotřebu pohonných hmot, delší lhůty pro provozní údržbu a díky tomu zajistí ekonomičtější obsluhu nádraží, na kterých jsou odstavovány vlakové soupravy, než je tomu u starších lokomotiv, které nahradí,“ uvádí v tiskové zprávě k výhodám nových strojů Miroslav Kupec, člen představenstva ČD odpovědný za techniku, servis a majetek.
„Úspěch ve veřejné soutěži, kterou národní dopravce vypsal, nás velmi těší. Potvrzuje, že vývoj této lokomotivy, určené především pro posunovací službu, měl smysl a my se tím trefili do díry na trhu. Ve své výkonové kategorii jde v Evropě o absolutní špičku,“ říká Josef Gulyás, generální ředitel a místopředseda představenstva CZ LOKO.
Nové lokomotivy, známé pod obchodním názvem EffiShunter 300 (řada 794), nahradí u ČD především více než dvacet let staré lokomotivy řady 714, které vznikly v polovině 90. let modernizací ještě starších lokomotiv ze 70. let minulého století. České dráhy je nasadí na posun ve velkých osobních železničních uzlech, kde dochází k častému posunu se soupravami dálkových a regionálních vlaků. Zamíří do Bohumína, Olomouce, Hradce Králové, Plzně, Brna a do pražského železničního uzlu.
Jedná se o dvounápravovou (Bo) dieselelektrickou lokomotivu s maximální rychlostí 60 km/h a s výkonem spalovacího motoru CAT C13 328 kW. Hmotnost lokomotivy je 36 tun, v kombinaci s dieselelektrickým přenosem lokomoziva optimálně využívá adhezi a dosahuje tak maximální tažné síly 124 kN. Stroje jsou také vybaveny digitálním řídicím systémem, on-line diagnostikou, systémem vícenásobného řízení a v neposlední řadě také skluzovou ochranou.
Společnost CZ LOKO svou nejmenší lokomotivu představila ve světové premiéře na prestižním veletrhu InnoTrans v Berlíně před třemi lety jako produkt českého výzkumu a vývoje, kde zaujala svou koncepcí a řešením. „V rámci zkušebního provozu byla řada EffiShunter 300 schválena pro provoz v Česku a Slovensku. Schvalování v dalších zemích, a to nejen v Evropě, bude nyní následovat,“ dodal Josef Gulyás.
Novou lokomotivu EffiShunter 300 si v CZ LOKO objednal také Výzkumný ústav železniční, kde prototypová lokomotiva úspěšně absolvovala ověřovací zkušební provoz. Zakázka na dodávku 12 kusů lokomotiv řady 794 byla podepsána v červnu a stroje budou dodány do února 2019. Hodnota kontraktu je 238 milionů korun.
Michael Mareš s využitím Tiskové zprávy Českých drah