Průtahy kolem prodeje bývalého železničního depa v Sokolově jsou u konce, píše Chebský deník. Město Sokolov nabídlo Českým drahám za chátrající nemovitost, kde nyní žijí bezdomovci, 2 miliony korun, České dráhy si však nechaly zhotovit svůj vlastní posudek a ten je konečně na světě, píše Chebský deník (3. 8.) s tím, že posudek Českých drah stanovil cenu o dvě stě tisíc korun vyšší (2,2 milionu korun).

„Nabízeli jsme Českým drahám cenu 2 miliony korun s tím, že zde mohou vyvstat další náklady kvůli ekologické zátěži. Jejich posudek na cenu je o 200 tisíc korun vyšší a rada města doporučuje zastupitelům tuto nemovitost koupit,“ cituje Chebský deník starostu Sokolova Jana Picku, který zároveň naznačil několik možností, jak s lokalitou naložit.
„Odkoupení a demolice objektu by nám pomohly vyřešit kolizi s páteřní cyklostezkou podél Ohře. Prostor můžeme také využít pro lehkou nerušící výrobu či skladové haly. A do třetice ještě nevíme, kdo bude novým provozovatelem MHD v Sokolově. Tudíž ani nevíme, jaké bude mít zázemí, a dá se mu nabídnout část této lokality k odstavování autobusů,“ řekl Chebskému deníku Jan Picka.
Neopomněl zmínit ani estetický vzhled tohoto místa. Cestujícím, kteří přijíždějí do Sokolova od Karlových Varů, se naskýtá pohled na ruiny depa a několika opuštěných a chátrajících domků, které zde zbyly po železničářích. I ty město před časem koupilo a přemýšlelo o jejich využití. Nakonec i ty půjdou k zemi. Nabídková cena byla 2,187 milionu korun. K depu patří ještě drobné stavby, za které Sokolov zaplatí 90 tisíc korun. Na opačnou stranu, směrem na Cheb, nádraží ostudu nedělá. Je zde nový dopravní terminál včetně opravené hlavní budovy. Prostranství zdobí zeleň, koleje jsou oddělené prosklenou stěnou. Před nádražím je nové parkoviště. Polovina nádraží září novotou, druhá půlka dělá ostudu.

Michael Mareš s využitím Chebského deníku
 

Právě přítomno: 255 hostů a žádný gestor