Přibližně jednu miliardu eur chce Rakouská spolková dráha (ÖBB) do roku 2022 investovat do bezpečnosti železniční dopravy a zvýšit tak již do roku 2020 její index o deset procent. Jak informoval 17. července deník Die Presse, celý projekt zahrnuje primárně nová bezpečnostní zařízení, případně úpravu stávajících. Ale i lidský faktor má v rozsáhlém programu hrát svou roli, neboť například vedoucí pracovníci budou povinni vykonávat tzv. „Safety Walk“. Tato novinka znamená, že manažeři budou muset minimálně čtyřikrát ročně být v přímém osobním styku s řadovými zaměstnanci a navštěvovat i různá pracoviště dráhy. „Bezpečnost už nesmí platit jako náhodný zákrok, nýbrž musí být řiditelná,“ konstatovali experti ÖBB.

Poukázali v této souvislosti na zhoršující se bilanci stavu kolejové sítě, kdy za prvních šest měsíců roku 2016 byla hlášena čtyři vykolejení vlaků. A stejné číslo přineslo i první pololetí letošního roku. Nejhorší případ se stal 15. dubna 2017 na nádraží Wien Meidling, kdy regionální expres (REX) nereagoval na signál a následně narazil do soupravy Railjet. K vykolejení došlo letos za prvních šest měsíců i při posunování vlaků a to ve 35 případech, oproti 29 za stejné období (první pololetí 2016) loňského roku. Zatímco za uvedený půlrok se v minulém roce stalo 32 srážek s 28 usmrcenými, ve stejném období letos jich bylo o dvě méně s „pouze“ 11 oběťmi.
Bezpečnostní program předpokládá, že všechna rakouská nádraží budou do roku 2020 vybavena zařízením signalizujícím volnou trať a udávajícím polohu vlaků a vagónů na nádražích a na trati, takže žádný vlak nebude moci vjet na obsazenou kolej. Dalším bodem programu jsou „železniční křižovatky“, tedy křížení železniční tratě se silniční komunikací. V kolejové síti ÖBB je v průměru na každém 1,45 kilometru nějaký přejezd, přičemž evropský průměr je cca po dvou kilometrech. Úprav dozná i signalizace na přejezdech, nerespektování blikajícího červeného světla bude trestáno pokutou od 72 do 726 eur. V chodu je již šest takových signalizačních zařízení a ještě letos jich má přibýt 50 a stejný počet i v roce 2018. ÖBB sází v těchto případech i na příslušnou osvětu ve školách, kde v 7. a 8. ročnících budou konány přednášky o bezpečnosti v dopravě. Odborníci však v této souvislosti kriticky poukázali na fakt, že jen asi polovina škol, jež dráha oslovila, na jejich nabídku reagovala.

Jan Hála