(AKTUALIZOVÁNO) Soutěže se mají týkat regionálních vlaků TER, které dosud provozuje státní SNCF. Jde o vlaky, které si objednávají francouzské regiony a celkem jich je do tohoto systému zapojeno 20, každý den vlaky TER jezdí 800 tisíc lidí, píše Jan Sůra na webu Zdopravy.cz, novém webu, který se připravuje na spuštění. Francouzské regiony se podle autora článku dohodly, že provozovatele těchto vlaků začnou soutěžit. První soutěže by měly být vypsány společně se změnou zákonů do poloviny příštího roku.

Regiony sdružené v organizaci Régions de France oznámily vládě, že nechtějí čekat až na rok 2023, kdy budou soutěže v souvislosti se čtvrtým železničním balíčkem povinné. Otvírání trhu má být ale postupné. Francouzské regiony dosud mohly podle stanovených pravidel mluvit do jízdních řádů, ale nikoliv už do toho, s kým budou jezdit. Řada francouzských regionálních politiků se inspirovala hlavně v Německu, kde spolkové země provoz výrazně soutěží. Server Zdopravy.cz připomíná, že tendry přinesly většinou úsporu peněz a lepší servis. Zájem o cesty s vlaky TER sice roste, náklady na jejich provoz ale stoupají rychleji. Od roku 2002 počet cestujících stoupl o 49 %, náklady ale o 102 %.

Oznámení o soutěžích přichází v době, kdy francouzským politikům dochází se SNCF trpělivost. Nedávno dopravce kritizovala i francouzská ministryně dopravy Elisabeth Borne za velké výpadky na pařížském nádraží Montparnasse. Francouzi se dosud konkurenci na železnici poměrně úspěšně brání.

Michael Mareš s využitím Zdopravy.cz
 

Ekonomický novinář Jan Sůra založil zpravodajský web Zdopravy.cz, jehož cílem je přinášet exkluzivní a zajímavé informace z oboru. Tým doplňuje IT konzultant Josef Petrák, od září jej posílí další ekonomický novinář Jan Šindelář. „Na trhu viditelně chybí souhrnné zpravodajství z tak důležitého hospodářského odvětví, jakým doprava dnes je. Poptávka je přitom podle našich zkušeností a analýz vysoká. Proto chceme soustředit na jednom místě ekonomické, politické i provozní informace,“ uvádí Josef Petrák v tiskové zprávě. Internetový projekt cílí na manažery a zaměstnance z celé řady dopravních oborů včetně výstavby infrastruktury, cestující veřejnost i příznivce jednotlivých druhů dopravy. Osobní a nákladní doprava v České republice zaměstnává téměř 300 tisíc lidí, Češi jsou zároveň ve využívání veřejné dopravy v Evropě na špici. Zpravodajství Zdopravy.cz bude bezplatné. Nový web míří jak na lidi, které doprava živí, tak i na fanoušky. Cílem je, aby se stal hlavním portálem, kde lidé získají nové zprávy z oboru. „Absolutní prioritou je pro nás nezávislost obsahu,“ doplňuje Jan Sůra. Zdopravy.cz běží od začátku srpna ve zkušebním provozu, 1. září pak jeho zpravodajství začne pracovat v běžném režimu.

O zakladatelích webu:
Jan Sůra
se ekonomickému zpravodajství a dopravě věnuje 13 let. Dosud působil v deníku Mladá fronta Dnes a na portálu iDnes.cz, odkud odešel po skandálu s ovlivňováním obsahu ze strany majitele.

Jan Šindelář se ekonomickému zpravodajství a dopravě věnuje 12 let. Do konce srpna působí v ekonomickém deníku E15 a na webu E15.cz, předtím pracoval v ekonomické redakci ČTK.

Josef Petrák 10 let působí ve vedení železničního magazínu ŽelPage, jednoho z nejčtenějších v České republice a na Slovensku. Je majitelem poradenské a cestovní agentury Some move.