V místech někdejšího seřaďovacího nádraží v Praze-Vršovicích vznikne v dohledné době (do konce roku 2021) čtyřkolejná trať, která naváže na zmodernizovanou trať mezi Prahou a Českými Budějovicemi. V souvislostí s tím vznikne v desátém pražském obvodě nová stanice na Zahradním Městě a nová zastávka v Edenu (nedaleko stadionu pražské Slavie) s napojením na městskou hromadnou dopravu. Železnice tak potvrdí svoji důležitou roli v metropolitní dopravě a výrazně usnadní cestování po hlavním městě.

V souvislosti s touto stavbou, která byla slavnostně zahájena 16. srpna za účasti ministra dopravy Dana Ťoka a generálního ředitele SŽDC Jiřího Svobody, bude zrušena dosavadní trať přes Prahu-Strašnice. Nová trať navazuje na modernizaci stanice Praha-Hostivař, bude měřit 6070 metrů a traťová rychlost na ní bude činit 120 km/h. Současně projde velkou proměnou i železniční stanice Praha-Vršovice, kde budou opravena nástupiště, zajištěn bezbariérový přístup k vlakům a prodloužen podchod do Nuslí i do přednádražního prostoru v Praze-Vršovicích. „Už za několik let budeme moc jezdit na jih Čech po souvislém modernizovaném úseku z Plané nad Lužnicí na Táborsku až po nádraží v pražských Vršovicích,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok při zahájení stavby.
Celá stavba, která bude realizována pod názvem „Optimalizace traťového úseku Praha Hostivař – Praha hl. n., II. část – Praha Hostivař – Praha hl. n.“, bude stát více než čtyři miliardy korun, přičemž tři miliardy na ni bude činit příspěvek z evropských fondů z programu „Nástroj pro propojení Evropy (CEF)“. Zhotoviteli stavby jsou společnosti Metrostav, Swietelsky Rail CZ a SMP CZ.
Miroslav Čáslavský
S využitím tiskové zprávy SŽDC