V těchto dnech budou zahájeny práce na výstavbě nové opravárenské haly v Brně-Maloměřicích (Oblastní centrum údržby – Východ Brno). Veřejnou zakázku realizuje sdružení společností TSS Grade, a. s., a Doprastav, a. s., za cenu 219 milionů korun, což je o 30 milionů korun méně, než byla původně předpokládaná hodnota veřejné zakázky, oznámily dnes České dráhy.

Dvoukolejná hala bude mít délku 153,4 metrů a šířku 21,6 metrů. Díky těmto rozměrům zde bude možné zajišťovat údržbu a opravy také u pětivozových, 132 metrů dlouhých jednotek InterPanter, nebo na jednu kolej přistavit až dvě jednotky RegioPanter, které jsou dvou a tří vozové. „To znamená celkové snížení nákladů a zrychlení servisu,“ cituje tisková zpráva předsedu představenstva a generálního ředitele ČD, a. s., Miroslava Kupce.

Hala bude vybavena prohlídkovými kanály se samostatnými vstupy, a to jak z čela, tak z boku. Podél jedné koleje budou umístěny pevné prohlídkové lávky pro údržbu zařízení na střeše elektrických jednotek, druhá kolej bude vybavena dvěma šestimetrovými mobilními plošinami. Součástí vybavení bude také jeřábová dráha s elektrickým mostovým jeřábem o nosnosti 10 tun, zařízení pro odsávání vakuových WC, signalizace posunu nebo kamerový systém. Výstavba, která potrvá 20 měsíců, bude zahrnovat i rozsáhlou přestavbu kolejiště, úpravy trakčního vedení a novou příjezdovou komunikaci.

Národní dopravce touto investicí potvrzuje svůj záměr nadále vylepšovat pozici v segmentu opravárenství a údržby kolejových vozidel. Již ve druhé polovině loňského roku například uvedl do provozu mimoúrovňový soustruh pro údržbu kol a brzdových kotoučů v areálu pražského depa.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy ČD