Obyvatelé Kadaně získají do dvou let přímé vlakové spojení s většinou významných center Ústeckého kraje. Umožní to elektrizace pětikilometrového traťového úseku z Kadaně-Prunéřova do Kadaně, která začala předáním staveniště v závěru minulého roku. Celkové náklady stavby dosahují 440 milionů korun.
Elektrizace tohoto úseku souvisí s koncepcí přechodu na jednotnou (střídavou) napájecí soustavu. Po jejím dokončení bude možné zavedení přímých vlaků z Kadaně až do stanice Děčín hlavní nádraží, čímž bude obslouženo rozsáhlé území Ústeckého kraje.

Díky stavbě získá Kadaň také další vlakovou zastávku, a to v km 29,0 v těsné blízkosti mostu přes Chomutovskou ulici. Ta zajistí obsluhu místní části Bystřice, podle které bude také pojmenována. Součástí prací budou dále kolejové úpravy stanice Kadaň. Zde vzniknou tři jednostranná nástupiště v normové výšce 550 milimetrů s bezbariérovým přístupem, stejné parametry bude mít i zastávka Kadaň-Bystřice.
Zvýšení bezpečnosti provozu zajistí nové sdělovací a zabezpečovací zařízení 3. kategorie. Traťová rychlost zůstane 75 km/h s výhledem na její budoucí mírné navýšení. Provoz bude řídit dispečer ve stanici Kadaň-Prunéřov. První velká výluka v souvislosti s rekonstrukcí kolejí je plánována na období od července do září letošního roku. Po stavební stránce bude stavba hotova v lednu 2021.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy SŽDC