Pouhých pět minut by měla v dohledné budoucnosti trvat jízda rychlíků mezi Ústím nad Orlicí a Chocní. Tento dosud nerekonstruovaný úsek prvního železničního koridoru, dlouhý 15 km, zůstává úzkým hrdlem na trati mezi Prahou a Ostravou. Centrální komise ministerstva dopravy schválila začátkem tohoto roku výstavbu nové trati se dvěma novými tunely a současně zachování trasy stávající. Mezi oběma městy tak vznikne čtyřkolejná trať.

Nové tunely mají měřit 1,15 km (tunel Hemže) a bezmála pět kilometrů dlouhý tunel Oucmanice, který by se měl stát nejdelším tunelem v zemi. Poté, co byla výstavba schválena, může SŽDC naplno rozjet přípravu jedné z největších staveb na české železnici. Náklady na tuto stavbu jsou odhadované na necelých 15 miliard korun, přičemž stavět by se mohlo začít v roce 2026. Náročná na této stavbě bude nejen výstavba obou tunelů, ale také nutnost dodržení ochrany životního prostředí v procesu EIA. V této chráněné krajinné oblasti se totiž nachází také ochranný pás vodního zdroje. Právě tato skutečnost se ukazuje jako nejsložitější v přípravě stavby.
Celý projekt získal název UCHo podle názvu měst na začátku a konci úseku. O tunelech mezi Ústím na d Orlicí a Chocní se mluví již několik desetiletí, navržené studie však nebylo možné dokončit z důvodu „neprojednatelnosti z hlediska dosažení legislativou požadovaných hlukových limitů“. Nejnovější variantu M+B, kterou zkoumá od roku 2017 Sudop Praha, byla nyní vládou schválena.
Miroslav Čáslavský, s využitím monitoringu tisku