„Děláme vše pro to, aby byla oprava ´Polky´ do letních prázdnin dokončena a lokomotiva v novém slušivém laku mohla opět dělat radost malým i velkým cestujícím,“ informace tohoto znění se objevila před prázdninami na vývěskách v Jindřichově Hradci a okolí s ujištěním, že jakmile bude dokončena oprava „Polky“, bude zahájena generální oprava parní lokomotivy U 37.002, tzv. „Sedmatřicítky“.

„Držte nám palce a mějte pro nás, prosím, pochopení. Opravy parních lokomotiv jsou časově, technicky i finančně velmi náročné, ale my se i přes veškeré nesnáze opravdu snažíme dělat vše, co je v našich silách, aby se nadále proháněly naší krajinou. Vzhledem ke stáří lokomotiv a náročnosti oprav nejdou opravy přesně podle plánu, ale pevně věříme, že letní sezonu zahájíme za zvuku parních píšťal,“ sdělilo tehdy vedení Jindřichohradeckých místních drah.

Obnovení každoročního pravidelného parního provozu na Jindřichohradeckých úzkokolejkách stále vázne na dokončení opravy parní lokomotivy U 46.101. Stroj z roku 1955 aktuálně prochází závěrečnou etapou prací. Po nezbytných zkouškách a zkušebních jízdách má největší parní lokomotiva JHMD stanout opět v čele nostalgických výletních vlaků. Proces opětovného uvedení do provozu je však poměrně složitý a plný komplikací, s nimiž nebylo vždy s ohledem na náročnost oprav a stáří stroje vždy počítáno. Teď se však, zdá se, začíná blýskat na lepší časy. „Počítáme s tím, že na konci července by se mohl udělat zkušební zátop následovaný prvními zkušebními jízdami. Uvidíme, jaké všemožné závady se ještě projeví, ale když to nebude nic vážného, budeme v srpnu jezdit. Netvrdím, že vyjedeme hned 1. 8., ale někdy na začátku srpna to už snad klapne. Nechceme nic uspěchat, vše ukážou až zkušební jízdy,“ sdělil Obzoru vedoucí oprav, Ing. Jan Píšala, s tím, že termín zahájení parních jízd bude včas zveřejněn na internetových stránkách a vývěskách.

Pravidelný letní parní provoz na jindřichohradeckých úzkokolejkách byl letos paralyzován vážnou poruchou lokomotivy „Resita“ na podzim minulého roku. Rozsah poškození parního kotle se nakonec ukázal být natolik velký, že je nutná jeho generální oprava. Veškerá zátěž parní sezony 2019 tak prakticky ze dne na den padla na ještě nedokončenou „Polku“, do dnešního dne jsou na proto parní vlaky zrušeny bez náhrady.

Michael Mareš


 

Právě přítomno: 160 hostů a žádný gestor