Kolejnice, natřené bílou barvou, odolávají lépe vysokým teplotám, neboť snižují jejich účinky až o sedm stupňů. Tvrdí to experti v německém týdeníku WirtschaftsWoche, který 25. července otiskl jejich poznatky. Rakouská spolková dráha (ÖBB) dala takto zkusmo nalakovat kolejnice v délce pěti kilometrů 60 km jižně od Lindau, podobně Švýcarská spolková dráha (SBB) testovala odstavné koleje nedaleko Solothurnu. A již počátkem července učinila i Deutsche Bahn (Německá dráha) rovněž takový pokus. „Studie prokázaly, že světlý nátěr ochlazuje kolejnice až o sedm stupňů,“ prohlásil mluvčí SBB Reto Schärli.

Právě ve Švýcarsku je nebezpečné působení vysokých veder na železnici akutní. Ve středu 24. července byl v důsledku přehřátých kolejí dočasně přerušen provoz na regionálních tratích u Curychu, v Aargau a u Ženevy, citoval týdeník vyjádření mluvčího SBB. V Německu byl dočasně zastaven provoz na úzkokolejné trati „Molli“ u Heiligendammu, neboť koleje byly horkem ohnuté. Podle názoru SBB může horko zahřát kolejnice na teplotu až 70 stupňů. „Za těchto okolností se koleje mohou roztáhnout a vyvolat především v obloucích jejich zdeformování,“ uvedl mluvčí.

Ve švýcarském kantonu Graubünden provedli první testy již v roce 2018, kdy po nátěru klesla teplota kolejnic o pět až sedm stupňů. „Testujeme dále na několika stech metrech na exponovaných místech,“ podotkla mluvčí Yvonne Dünser. „V bavorském Würzburgu jsme naměřili ve velmi horkých dnech teplotu kolejí 60 stupňů,“ sdělil mluvčí dráhy Jürgen Dornberger. Nátěr kolejnic bílou barvou se i zde osvědčil, neboť se teplota kolejí snížila o osm stupňů. Přitom není zapotřebí žádné speciální barvy, působí jen světlý tón, uvedl WirtschaftsWoche.

Jan Hála