Pardubický kraj připravil ve spolupráci s Českými drahami pravidelné sobotní jízdy historických vlaků z České Třebové do Hanušovic a zpět. O jízdy pod Králickým Sněžníkem, na nichž se podle plánu měl střídat Velký Bejček (423.009) s Krokodýlem (M 286.0001), je letos velký zájem. Turisté tento spoj využívají především k návštěvě pevnostních objektů, muzeí, ale i horských středisek v okolí Králického Sněžníku.

Jenže vadné ložisko vyřadilo v červenci „páru“ z provozu a na vlacích zaskakoval Sergej T 679.1202. Teď se ale Velký Bejček vrací! „Oprava lokomotivy byla provedena, v pátek (16. 8.) má být provedena zkušební jízda a další den se předpokládá nasazení na plánovaný výkon. Věříme, že vše klapne,“ potvrdil Obzoru mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Ve vlacích platí běžné jízdné dle tarifu Českých drah a na území Pardubického kraje rovněž dle tarifu IREDO. K jízdnému je stanoven jednorázový příspěvek na obnovu a údržbu historických vozidel ve výši 15 Kč.

Historický vlak jezdí každou sobotu od 15. června do 28. září 2019 v trase Česká Třebová, odjezd 8.54 h – Hanušovice, příjezd 11.43 h (vlak zastavuje: Ústí nad Orlicí město, Ústí nad Orlicí, Lanšperk, Dolní Dobrouč, Letohrad, Jablonné nad Orlicí, Těchonín, Mladkov, Lichkov, Dolní Lipka, Prostřední Lipka, Červený Potok). Na zpáteční cestu pak historický vlak vyráží ve 14.30 h, s výjimkou právě soboty 17. 8., kdy v rámci tradiční akce Cihelna 2019 je odjezd z Hanušovic posunutý až na 16.45 h.

Michael Mareš