Vánoční atmosféra, prodej zabíjačkových specialit, medovina a svařák, pro děti pak „pekelné“ soustředění s plněním čertovských úkolů – to vše a mnoho dalších nezapomenutelných zážitků čeká účastníky jízdy historického Mikulášského parního vlaku, který vyjede z Brna v sobotu 30. listopadu 2019 ve 14.03 hodin a zamíří do Oslavan, kam přijede v 15.05 hodin.

Ze stanice Brno dolní nádraží vyrazí souprava vedená parní soupravou s lokomotivou 433.001 „Skaličák“ z roku 1948. Ve vlaku budou zařazené historické vozy ze 40. a 50. let. Uprostřed vlaku bude bufetový vůz, kde si cestující mohou zakoupit kromě suvenýrů také teplé a studené nápoje. Součástí soupravy bude také služební vůz pro přepravu kočárků.
Na oslavanském zámku se bude konat tradiční jarmark s vánoční atmosférou, zabijačkou, medovinou a svařákem. V zámecké kapli proběhne výstava betlémů. Na zpáteční jízdu se vlak vydá v 17.50 h a do stanice Brno dolní nádraží dorazí krátce před 19. hodinou.
Jízdenky s místenkami lze zakoupit pouze v předprodeji v ČD centru Brno, přepážka č. 1. Zpáteční jízdenka pro dospělého přijde na 280 Kč, za dítě ve věku 6 až 15 let zaplatí účastníci 140 Kč, za dítě do 6 let 70 Kč. Jízdenky platí pouze ve spojení s bezplatnou místenkou (pro dvě děti do 6 let platí jedna místenka). Přeprava kočárků ve služebním voze je zdarma.
-čas- (zdroj: tisková zpráva ČD)