Lokomotiva 365.005-8 v barvách hokejové Dukly Jihlava se v úterý 11. února 2020 v 10 h představila na nádraží v Jihlavě. Lokomotiva patřící do lokomotivního poolu CZ LOKO Easy Rent bude u nákladních dopravců brázdit tratě po celé střední Evropě.

Jedná se o modernizovanou elektrickou lokomotivu EffiLiner 3000 (původně belgická Class 12) určenou pro nákladní vozbu. Lokomotiva je v majetku CZ LOKO a v rámci její půjčovny Easy Rent je pronajímána různým dopravcům. „Naposled ji měla pronajatou společnost CER Cargo Carrier a teď je na několik měsíců v pronájmu u SD – Kolejová doprava. Nasazena tak bude hlavně v severních Čechách. U dalších dopravců počítáme s provozem napříč Českou republikou, Slovenskem a Maďarskem, kde všude má schválení,“ uvedl Bc. Jan Hošek s tím, že společnost zatím vlastní sedm těchto lokomotiv, z toho čtyři jsou v půjčovně CZ LOKO.

Barevné řešení souvisí s tím, že společnost CZ LOKO a hokejový klub HC Dukla Jihlava, jehož majitelem je statutární město Jihlava, podepsaly v prosinci smlouvu o strategickém partnerství. „Jihlava je v našem budoucím rozvoji zcela zásadní a partnerství s tímto tradičním klubem proto bylo logickým krokem,“ dodal Bc. Jan Hošek, vedoucí oddělení marketingu společnosti CZ LOKO.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy společnosti CZ LOKO
 

Právě přítomno: 258 hostů a žádný gestor