Osobní vlak s nákladním automobilem se střetl v pátek 21. února 2022 u Staré Hutě na Příbramsku (foto Drážní inspekce). Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil, byly zraněny čtyři osoby (strojvedoucí, řidič nákladního automobilu a dva cestující). Škoda na vlaku byla odhadnuta na více než 10 milionů korun, na nákladním automobilu 300 tisíc Kč a 200 tisíc Kč na trati. Viníkem nehody je pravděpodobně řidič kamionu, který nedal přednost vlaku, jenž před přejezdem, opatřeném výstražnými kříži, houkal.

Nebyla však při výše zmíněné nehodě porušena také silniční pravidla, která nařizují, aby každý přejezd byl označen dopravní značkou „Železniční přejezd bez závor“, doplněnou návěstními deskami 240, 160 a 80 metrů před přejezdem? Na náhodně zachyceném videu z této nehody (https://www.novinky.cz/krimi/clanek/vlak-houkal-kamion-presto-vjel-na-trat-srazku-na-pribramsku-natocila-palubni-kamera-40314380) není totiž tato značka ani desky u silnice patrné. „Šetření mimořádné události je teprve na začátku, a přestože bylo provedeno šetření na místě mimořádné události, je nemožné v tuto chvíli se stoprocentní jistotou říct, jaká je příčina mimořádné události. Popis místa nehody i příčin bude uveden v závěrečné zprávě,“ sděluje mluvčí Drážní inspekce (DI) Martin Drápal. Jak dále dodává, DI nestanovuje vinu nebo nevinu, ale šetří příčiny a okolnosti vzniku mimořádných událostí.
Již dříve zveřejněná zpráva Drážní inspekce udává, že v posledních letech zaznamenává DI velmi vysoký počet smrtelných nehod na železničních přejezdech. Zatímco dříve lidé umírali při každé desáté nehodě na přejezdu, nyní je to již při každé šesté nehodě. V České republice je více než osm tisíc železničních přejezdů, přičemž každý musí odpovídat příslušným zákonům, vyhláškám a normám. Při dodržování všech pravidel ze strany účastníků silničního provozu je tedy střet s vlakem zcela vyloučen. Přesto na nich při několika stech nehodách ročně zahynou desítky osob. V drtivé většině jsou viníky účastníci silničního provozu, kteří vjedou na přejezd v době, kdy to zákon zakazuje.
Riskantní chování řidičů automobilů potvrzuje i dlouhodobá statistika Drážní inspekce. Podle ní se na přejezdech vybavených světelným signalizačním zařízením, jichž je pouze čtvrtina z celkového počtu, odehrává takřka polovina všech nehod. Drážní inspekce usiluje o to, aby co největší množství těchto přejezdů bylo doplněno závorami. Tento způsob řešení úrovňového křížení silnice a dráhy se z dlouhodobého hlediska jeví jako nejméně rizikový.
Miroslav Čáslavský, s využitím zpráv DI