Správa železnic hodlá v průběhu měsíce dubna zahájit práce na opravě budovy železniční stanice Bohumín. Současná rekonstrukce této památkové chráněné budovy by měla přinést celkové oživení prostor nádraží, zvýšení komfortu pro cestující a snížení energetické náročnosti objektu.

Práce navážou na opravy realizované v roce 2013 předchozím vlastníkem výpravní budovy (České dráhy) a na opravy zajišťované Správou železnic v letech 2017 a 2018, kdy došlo k výmalbě vestibulu a výměně vstupních dveří a střechy. Rekonstrukce budovy bude probíhat po etapách, přičemž budou částečně omezeny služby pro cestující. Během oprav budou pro cestující zajištěny náhradní čekací prostory a veřejné toalety, zachován zůstane i prodej jízdenek. Provedena bude mimo jiné výměna oken a dveří, obnovu čeká i fasáda objektu včetně poškozených ozdobných prvků a její barevný nátěr. Dojde také k celkové rekonstrukci vytápění a vyměněna bude i střecha nad poštou. Budova bude vybavena novým mobiliářem a zřízeny budou i nové WC pro veřejnost.
Celkový architektonický vzhled budovy se nezmění, cílem je zachovat její původní ráz a vzhled, jaký měla na počátku 20. století.
Práce by měly skončit v polovině příštího roku a předpokládané investiční náklady činí 62,5 milionu korun.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy Správy železnic