Oslavte na Kozí dráze Mezinárodní den žen! Trať z Děčína do Oldřichova u Duchcova (132), která je od roku 2007 bez pravidelné osobní dopravy, ožije tuto neděli 8. března 2015 (v úseku Děčín – Telnice) jízdami vlaků.


Na trať vyjedou celkem tři páry vlaků: Pro první ranní i pro druhý polední pár vlaků je připraven speciální program, odpolední třetí pár vlaků je určen pro širokou veřejnost.
Statutární město Děčín a obce Kozí dráhy (v úseku Děčín – Telnice) vás zvou na jízdu Literárního vláčku (Měsíc knihy). Ten vyjede v neděli 8. března 2015 v 8.30 h z hlavního nádraží v Děčíně do Telnice a zpět (z Telnice návrat v 9.30 h). Během jízdy se můžete těšit na čtení z knihy Jindřicha Strašnova „Pan Doktor Děčín" i na besedu s autorem a nakladatelem (včetně autogramiády). Kapacita vlaku je omezena, jízdenky můžete zakoupit v předprodeji (zpáteční jízdné Děčín – Telnice činí 60 Kč).
Druhý vlak, který vyjede z Děčína před polednem, je spojen s oslavou Mezinárodního dne žen (nutná rezervace). Tomu odpovídá i program ve vlaku: povídání o zdravé výživě, kadeřnické poradenství či drobné radosti pro ženy. Na program ve vlaku pak naváže i program v Telnici, kde bude beseda se stylistkou o půvabech ženského odívání (praktické ukázky) a Country bál se skupinou Harcovníci. Dámský vlak vyjíždí z hlavního nádraží v Děčíně v 11.30 h (návrat z Telnice v 13.30 h), vlak staví ve všech stanicích a zastávkách na trati a jízdenky je možné zakoupit v předprodeji (jízdné 250 Kč, zlevněné jízdné 200 Kč pro ženy u příležitosti MDŽ; při zakoupení vstupenky na tento vlak není nutné se vracet z Telnice v 13.30 h, ale je možné jet až posledním spojem v 16.30 h.
V posledním odpoledním (třetím) páru vlaků platí, stejně tak jako v ranním páru, standardní jízdné Kozí dráhy (60 Kč) a tento vlak je určen pro veřejnost. Tento vlak vyjíždí z Děčína v 15.30 h a na zpáteční cestu z Telnice se vlak vydá v 16.30 h. Odpolední vlak je bez rezervace, jízdné se platí u průvodčího ve vlaku.

V dopoledním a odpoledním páru vlaků platí standardní jízdné Kozí dráhy. Na všechny vlaky navazuje v Telnici autobus do Zadní Telnice k lyžařskému areálu. Provoz Kozí dráhy zajišťuje statutární město Děčín společně se všemi obcemi na trati.

Nenechte si ujít jízdu Kozí dráhou, neboť není jisté, zda vlaky po Kozí dráze ještě letos pojedou!

Rezervace jízdenek, jízdní řád a další informace na www.kozidraha.cz

Michael Mareš

Právě přítomno: 375 hostů a žádný gestor