Hotel OSŽ Skalka v Rajeckých Teplicích, nedaleko Žiliny, slouží nejen k rekreaci a k ozdravným pobytům v rámci kondičních ozdravných pobytů (KOP).

Prakticky celoročně zde probíhají kulturní, sportovní a zábavné akce.  Veliký úspěch měla výstava ikonopisectví (malování obrazů na dřevo), která se konala v průběhu měsíce března. Výstavu navštívilo velké množství zájemců především o velikonocích. Jinak je tento druh umění k vidění především v pravoslavných chrámech. Autorkami těchto ikon jsou Katarína Kasagrandová z nedaleké Bytče a její sestra Beata Nideckerová, která žije ve Švýcarsku.

Návštěvníci a klienti hotelu Skalka v minulých letech mohli obdivovat také výstavu telefonů a historických pohlednic Jozefa Remenca, či výstavu motýlů Karola Kríža – oba jmenovaní jsou rodáci ze zdejšího kraje. V přilehlém parku má hotel stálou expozici betlémů v životní velikosti a uměleckých děl z dřevařského sympozia, které se zde konalo v roce 2010. Zajímavý je i stromový horoskop – každé datum narození má svůj strom, který naleznete v parku. V hotelu Skalka se konaly také koncerty Vrbovských vítězů a Kollárovců.

Nezbývá, než smeknout klobouk nad pestrostí výstav a nápaditostí vystavovatelů. A co připravuje hotel Skalka v průběhu tohoto roku? O víkendu 21. a 22. května se zde bude konat discgolfový víkend s Martinom Kríčkom. Discgolf je sport, při němž se házejí „létající talíře“ do košů, podobným basketbalovým. 28. května bude v Rajeckých Teplicích slavnostně zahájena lázeňská sezona, přičemž bude nově otevřen Adventure golf, což je minigolf, podobný svým uspořádáním klasickému „velkému“ golfu. Při tomto utkání bude účinkovat hudební skupina OFF, uspořádány budou závody koloběžek a bývalý reprezentant Slovenské republiky v biatlonu Dušan Šimočko zde povede biatlonovou střelnici.

Také na další měsíce je v hotelu Skalka připraven zajímavý a přitažlivý program, o němž vás budeme v průběhu celého roku informovat.  

Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 461 hostů a žádný gestor