Rekreační zařízení OSŽ Lesní chata, které se nalézá na přelomu Jizerských hor a Krkonoš v obci Kořenov, je kromě rekreantů využíváno v hojné míře také pro různá školení a sportovní akce OSŽ. „Hotel má třicet devět velmi hezky vybavených pokojů, především dvoulůžkových, s celkem 89 lůžky a dvaceti přistýlkami.

Každý pokoj má samostatné sociální zázemí, satelitní televizi a možné je i připojení na internet,“ přibližuje základní vybavení hotelu na webových stránkách OSŽ výkonný tajemník OSŽ Martin Vavrečka. „Mimo zimní sezónu poskytuje služby i běžným turistům a cyklistům,“ dodává (detailněji zpracované informace o hotelu lze nalézt na webu www.hotel-lesnichata.cz).

A jak vidí hotel Lesní chata zdejší personál? „Využití kapacity hotelu se nám úspěšně daří trvale zvyšovat,“ říká zdejší recepční Jindřich Volák. „Hotel funguje celoročně, zřejmě nejslabším měsícem bývá listopad, ale i ten se snažíme v rámci možností řešit,“ dodává. Podle jeho dalších slov se nemalá část rekreantů do Lesní chaty vrací opakovaně, někdy i třikrát za rok. „V květnu a v červnu zde pořádáme i školy v přírodě, které získávají stále větší oblibu,“ konstatuje Jindřich Volák. Poslední větší akcí, kdy byl hotel plný „až po střechu“ bylo Mistrovství železničářů v lyžování, které zde proběhlo v polovině března. Kromě sportovních akcí pořádá OSŽ v hotelu rovněž šachové turnaje a také různá školení, převážnou většinu roku je ale hotel obsazen rekreanty a to nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, především z Německa.

Posezení v hotelové restauraci je příjemné, stěny zdobí myslivecké trofeje a zbraně, v salonku je zřízen krb. „Šli jsme náhodou okolo, tak jsme se zastavili na oběd, kuchyň je zde skvělá,“ chválí kuchaře manželský pár s tříletou dcerou. Snídaně i večeře se zde hostům podávají formou švédských stolů.Stravování si host může zvolit jak formou plné penze, tak i formou polopenze, u větších akcí se strava podává formou bufetu s rozmanitou nabídkou jídel převážně české kuchyně. „K dispozici je rovněž wellness centrum a pokud má někdo zájem, může si objednat i masáže,“ přibližuje zařízení hotelu recepční. „A pokud se společnost dohodne, je možné prodloužit zavírací dobu dle požadavků klientů,“ dodává závěrem Jindřich Volák.

Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 294 hostů a žádný gestor