České dráhy pro letošní léto připravily pro cestující pár novinek a řadu skvělých zážitků. Mezi hlavní novinky patří rozšířená nabídka jízdenek na léto. Ke stávající jízdence na 14 dní přibyla jízdenka na týden.

S těmito jízdenkami můžete cestovat s Českými dráhami po celé České republice pravidelnými spoji takřka bez omezení. „Novou variantou Jízdenky na léto reagujeme na větší zájem o domácí aktivní dovolenou mezi Čechy, a tento trend chceme jako národní dopravce naší novou nabídkou ještě podpořit. S touto jízdenkou je možné podnikat výlety prakticky bez omezení. Není limitován počet ujetých kilometrů ani množství zastávek v atraktivních turistických oblastech,“říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu. Během léta jsou připraveny i další speciální nabídky, například zlevněné jízdenky na některé z hudebních festivalů. České dráhy se svými partnery nachystaly pro své zákazníky i slevy na vstupech na některé festivaly, nebo do historických objektů a na výstavy pro turisty, ale i mnoho dalšího. Podmínkou je využít při cestě za poznáním a zábavou vlak a předložit jízdenku Českých drah.

Velký zájem cyklistů o přepravu vlakem vedl České dráhy k rozšíření cyklovlaků. V letošní turistické sezóně nabízejí České dráhy více než šest a půl tisíce spojů s přepravou jízdních kol. Soupravy upravené pro cestování s jízdním kolem jezdí jak v regionální dopravě, tak v dálkových a mezistátních spojích. Míří do cyklisticky atraktivních regionů České republiky i Německa, Slovenska či Rakouska.„Obliba přeprav jízdních kol ve vlacích je tak velká, že jsme připravili na několika tratích i speciální výletní cyklovlaky,“říká Michal Štěpán a uvádí podrobnosti: „Z Prahy na Okoř, přesně do stanice Noutonice, a dále do Slaného jezdí »Cyklohráček«, z Prahy přes Neratovice a Mělník do Mšena turistický vlak »Kokořínsko« a z Brna do Břeclavi, Mikulova a Znojma »Expres Pálava–Podyjí«,.“

A v neposlední řadě si i na léto České dráhy připravily řadu víkendových nostalgických jízd. Projet se můžete historickým vlakem s dýchavičnou parní lokomotivou v čele, stařičkým červeným motoráčkem či zelenou elektrickou lokomotivou. Na tratích z Tábora do Bechyně vyrazíte na „Léto s Bechyňkou“ a z Polné v Pošumaví do Volar vyražte na „Šumavské léto s párou“. Na jižní Moravě budou probíhat v sousedství Lednicko-valtického areálu,, akce „Motoráčkem do Lednice“ a „Lednické parní léto“. Na pomezí Středočeského, Ústeckého a Karlovarského kraje budou vyjíždět nostalgické vlaky na lokálku „Kolešovku“ a ve východních Čechách zamíří historické soupravy na trať z České Třebové do Letohradu, Lichkova a Červeného Potoku.

Informace o jednotlivých termínech lze nalézt například na webu českých drah www.cd.cz.

S využitím tiskové zprávy Českých drah Petra Sojková

Právě přítomno: 389 hostů a žádný gestor