Zveme Vás na oslavu prohlášení kulturní památkou kouzelné železniční stanice - Martinice v Krkonoších. Akce se odehraje 16. 7. 2016 a na návštěvníky čeká bohatý kulturní program.

Dozvíte se řadu zajímavostí o stanici mimo jiné i přímo od pamětníků. Moderované pásmo Příběh památky začne v 10 hodin a promluví v něm i řada zajímavých osobností z veřejného života nejen Libereckého kraje.

Od 12 hodin bude hrát dechová kapela Broďanka, která ryčnou muzikou ve 12.20 uvítá parní lokomotivu Babička 310.0134 od Rokytnice. Babička se ještě vrátí a to v 15.35 od Vrchlabí. Z historických vozidel bude k vidění M240.056 – Singrovka, která bude ve 13.15 posunována stanicí.

Čekají na Vás ale i další vystoupení, například mažoretek při DDM Rokytnice, folklorního souboru Omladina nebo koncert kapely z České Třebové.

V zastávce bude i doprovodný program. Ve vestibulu stanice budou k vidění modely lokomotiv a vagonů, které v průběhu času projížděly Martinicemi, i historická expozice zdejší lokálky a stanice. V areálu stanice přistavila CZ Loko výstavní vagon a SDH Martinice zapůjčilo zápřahovou stříkačku z roku 1889. Pro zpestření připravili pořadatelé prodejní ochutnávku karibských rumů.

Program končí v 17 hodin.

 

-PBS-