Ve foyer Ústavu pro jadernou bezpečnost na Senovážném náměstí bude v pondělí 4. září 2017 vernisáží v 16 hodin zahájena výstava fotografií Photolitera 2017 (poezie ve fotografii). Výstavu tvoří 43 velkoformátových děl – fotografií členů skupiny FOTO (FISAIC - Federace železničářů pro kulturu a volný čas), které doplnila poezie z pera členů skupiny Literáti. Poezie tak nabídne návštěvníkovi hlubší rozměr vnímání obrazu. Naproti tomu fotografie směruje čtenáře k možnému vnímání poezie.

Část této výstavy bude vystavena v říjnu v Berouně, kde se koná mezinárodní salon FILM a VIDEO FISAIC. Druhá část bude vystavena v kavárně Cesta domů v Klimentské ulici. V závěru roku bude výstava umístěna v blatenské galerii „OK“ Otevřená kavárna. Celý projekt bude nakonec ukončen velkou výstavou v červenci 2018 v galerii Holandský dům v centru Berouna. Při této příležitosti se plánuje i knižní vydání, aby tak zůstala trvalá připomínka tohoto úspěšného projektu.
Velké poděkování od všech autorů, jak fotografií, tak i poezie, patří OSŽ za podporu, bez které by výstava v tomto rozsahu nemohla vzniknout.

Jan Týc, vedoucí skupiny FOTO ČZS FISAIC a autor projektu Photolitera
 

Právě přítomno: 238 hostů a žádný gestor