Za účasti zástupců tří partnerských společností - ČD (JUDr. Ivo Veselý, ředitel odboru personálního), ČD Cargo (Ivan Bednárik, generální ředitel) a SŽDC (Ing. Pavel Koucký, ředitel odboru personálního) a OSŽ, coby organizátora mezinárodního mistrovství v maratonu (I. místopředseda OSŽ a ředitel mistrovství Vladislav Vokoun) bylo dnes v Praze, v areálu Olymp Praha (Centrum sportu MV ČR), slavnostně zahájeno 7. Mezinárodní mistrovství USIC železničářů v maratonu (muži) a 2. Mezinárodní mistrovství USIC železničářů (ženy).

„Velmi si vážím skutečnosti, že nám bylo svěřeno uspořádání tak významné akce, jakou je mezinárodní mistrovství USIC železničářů v maratonu. Význam této události potvrzuje účast sportovců a sportovkyň z 15 zemí sdružených v USIC,“ řekl Vladislav Vokoun s tím, že bez podpory ČD, ČD Cargo a SŽDC by uspořádání akce takovéhoto rozsahu nebylo možné.

Slavnostní zahájení provedl krátce před polednem delegát USIC Walter Verrycken z Belgie (na snímku). Samotný závod startuje z areálu Olymp Praha ve Stromovce v sobotu 13. 10. 2018 v deset hodin dopoledne. Závodníci poběží celkem osmkrát cca pětikilometrový okruh (5,2 km), tedy 42,195 km. A předpokládaný konec závodu? „Indové říkají, že mají čas dvě hodiny dvacet minut. Naši to poběží kolem tří hodin, a ostatní závodníci maximálně do pěti hodin, takže někdy kolem třetí odpoledne budou dobíhat do cíle poslední závodníci,“ uvedl sekretář organizačního výboru Ing. Ondřej Šmehlík.

Michael Mareš
 

Právě přítomno: 417 hostů a žádný gestor