Odborové sdružení železničářů každoročně vydává pro své členy a funkcionáře stolní kalendář s fotografiemi s železniční tematikou. V letošním roce bychom rádi do přípravy kalendáře zapojili širokou členskou základnu OSŽ či jejich rodinné příslušníky. Je známo, že čeští železničáři jsou vášniví cestovatelé a milovníci dálek a spousta z vás si z těchto cest přiváží spoustu krásných fotografií, mezi nimiž nechybí ani fotografie železnic.

Pokud takovéto fotografie máte a jste ochotni je OSŽ poskytnout, zašlete nám své fotografie s železniční tematikou (z Česka i zahraničí) na e-mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nejpozději do 31. srpna 2019. Od jednoho autora prosíme max. 5 fotografií.

Preferujeme fotografie bez detailů a portrétů osob. V případě, že na fotografii bude někdo zachycen, budeme od autora fotografie (pokud fotku vybereme k publikaci), vyžadovat prohlášení, že má souhlas od dané osoby ke zveřejnění fotografie. Autory, jejichž fotografie budou vybrány, budeme kontaktovat počátkem září.

Přejeme vám krásné léto, pohodovou dovolenou a těšíme se na vaše fotografie!

Technické požadavky a specifikace fotografií:
barevné fotografie bez retuší, přidaných efektů a filtrů, a ideálně bez vložených barevných profilů v barevném režimu RGB nebo s RGB, fotografie musí být v minimálním rozlišení 15 x 10 cm na 300 dpi (bodů na palec), tj. 1772 x 1181 bodů - náhledy či zmenšené snímky z webových galerií nelze otisknout, nemají dostatečnou velikost pro tiskovou kvalitu,
fotografie musí být komponovány na šířku ideálně v poměru 4:3,
fotografie musí být ve formátu jpeg s minimální nebo lépe s žádnou kompresí (při exportu/ukládání zadat vysokou kvalitu nebo žádnou či minimální kompresi).

PhDr. Helena Svobodová, vedoucí kanceláře předsedy OSŽ