Soutěž o titul Nejkrásnější nádraží ČR vstoupila do svého třináctého ročníku. Projekt představuje dobré příklady v péči o prostředí železničních stanic a zastávek, budov a ostatních stavebních objektů i jejich okolí. Smyslem soutěže je zlepšit stav nádraží, pochválit za vzornou péči a květinovou výzdobu. „Prostřednictvím soutěže motivujeme obce, města a zaměstnance vlastnických a správních institucí, aby se odpovědně staraly o svěřené majetky. Chválíme dobrou práci lidí, kteří o ´svá´ nádraží dobře pečují a dávají tak dobrý příklad ostatním,“ píší organizátoři z Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z. s., a Spolku ŽelPage v tiskové zprávě.

Letos bylo (do 9. 9.) navrženo 66 krásných nádraží a zastávek, deset z nich postoupilo do finále. Jsou to: Božejovice (201), Čeladná (323), Čelákovice (231), Frýdlant nad Ostravicí (323), Harrachov (036), Kouty nad Desnou (291), Kynšperk nad Ohří (140), Rozsochy (251), Slezské Rudoltice (298), Železná Ruda-Alžbětín (183).

Hlasujte do 10. 10. 2019 na adrese www.nejnadrazi.cz nebo písemně prostřednictvím hlasovacích archů zaslaných na adresu Asociace Entente Florale CZ – Souznění, o. s., a podpořte svého favorita! Deset vylosovaných hlasujících čekají vstupenky do Království železnic a další ceny od partnerů soutěže. Vítěz bude slavnostně vyhlášen v Senátu 12. 11. 2019.

Nejkrásnějším nádražím loňského roku byly Blíževedly v Libereckém kraji s celkovým počtem 7356 platných hlasů, které převzaly štafetu od stanice Doksy. Stříbro získaly Litoměřice horní nádraží se 6392 hlasy a bronz Meziměstí s 862 hlasy.

Michael Mareš