V pátek 22. ledna úderem deváté hodiny přivítal ve zcela zaplněném sále Opravny kolejových vozidel (OKV) v Břeclavi ředitel odboru lidských zdrojů ČD Cargo Ing. Mojmír Bakalář 55 předsedů a členů ZV OSŽ, převážně z oblasti Brněnska a Břeclavska, na semináři k PKS ČD Cargo.

Spolu s ním zasedli za předsednickým stolem Bc. Věra Drncová, vedoucí personálního oddělení a Ing. Radovan Maléř metodik PaM z oddělení sociálního a mzdového GŘ ČD Cargo. Za vedení OSŽ byli přítomni předseda Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo Radek Nekola a tajemnice PV Bc. Marta Urbancová.

Seminář zahájila Mgr. Pavla Kreischová, vedoucí oddělení sociálního a mzdového odboru lidských zdrojů GŘ ČD Cargo, seznámením s nejdůležitějšími změnami v nové kolektivní smlouvě. Zvláštní pozornost věnovala příloze č. 2 PKS (odměňování zaměstnanců), v níž upozornila mj. na změny v osobním ohodnocení zaměstnanců ČD Cargo, které se skládá ze zhodnocení praxe a zhodnocení osobních předpokladů a výkonnosti. „Osobní ohodnocení nenáleží zaměstnancům, odměňovaným smluvní mzdou, kteří mají pro odměňování jiná pravidla,“ připomněla Pavla Kreischová. Zdůraznila rovněž, že krácení, či nepřiznání osobního ohodnocení je prováděno od 1. 1. 2016 pouze procentem, nikoliv konkrétní částkou, jako tomu bylo dříve. Slova Pavly Kreischové doplnila Věra Drncová připomenutím novinky v oblasti zvláštních odměn v případě, že zaměstnanec odejde do starobního důchodu, aniž by byl označen za nadbytečného. Zmínila se rovněž o oblasti nařízených lékařských prohlídek, kde apelovala na jejich včasné provedení, neboť někdy se prohlídky mohou protáhnout i na více než čtrnáct dní.

Po přestávce vysvětlil Radovan Maléř záležitosti, týkající se pracovní doby u zaměstnanců s pevným rozvržením pracovní doby a zaměstnanců pracujícím v režimu letmo (příloha č. 1 PKS). Pavla Kreischová poté připomněla možnosti čerpání náhradního volna za práci přesčas s tím, že zaměstnanec si určuje čerpání náhradního volna za práci přesčas na základě dohody uzavřené mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem na každý měsíc. V této dohodě lze sjednat i čerpání náhradního volna za odpracovaný přesčas v době delší než tři měsíce, jak stanoví zákoník práce. Věra Drncová seznámila přítomné s novinkami v oblasti jízdních výhod, kde v letošním roce dochází k výměně železničních průkazek. Jako určitou perličku označila v oblasti jízdních výhod skutečnost, že na lanovce ČD z Liberce na Ještěd zaplatí zaměstnanci skupiny ČD nově poplatek 35 Kč, přičemž zaměstnanci ZSSK (slovenské železnice) mají cestu touto lanovkou nadále zdarma.

V další části školení vysvětlila Pavla Kreischová důležité změny v základním textu PKS ČD Cargo a zbylých příloh. V části týkající se stravného při pracovních cestách upozornila na zvýšení sazeb stravného u pracovních cest v České republice. V části, týkající se kondičních pobytů upozornila na skutečnost, že termín a středisko kondičního pobytu určuje zaměstnavatel, přičemž letos kondiční pobyty začaly již v lednu. „Je to benefit, který poskytujeme zaměstnanci za účelem udržení dobrého zdravotního stavu,“ zdůraznila při vysvětlení, proč není možné, aby si zaměstnanci určovali termín a místo kondičního pobytu. „Mohou pouze vyjádřit své přání.“ Pavla Kreischová rovněž vysvětlila zásady, týkající se sociálního fondu, rodinné rekreace a dalších zaměstnaneckých benefitů. Spolu se svými kolegy vysvětlila v závěru semináře detailně všechny vznesené dotazy.

Radek Nekola označil systém školení o změnách v kolektivní smlouvě ČD Cargo prostřednictvím seminářů zaměstnavatele za přínosný zejména z hlediska detailního vysvětlení všech záležitostí, týkající se kolektivní smlouvy. „Díky profesionálnímu výkladu ustanovení kolektivní smlouvy se v posledních několika letech snížil počet stížností na její neplnění,“ zhodnotil Radek Nekola seminář.

Miroslav Čáslavský

Právě přítomno: 380 hostů a žádný gestor