Dne 3. 8. 2016 se v Kostelci nad Orlicí sešli již počtvrté mladí modeláři sdružení pod FISAIC. Na setkání se sjeli nejen modeláři železnice z celé České republiky, ale i modeláři z Německa, Maďarska a Francie.

Akce, na které si mladí modeláři vyměňují zkušenosti, měla naplánovaný bohatý program od středy až do neděle, teprve v pondělí se všichni odebrali domů.

 Setkání zahájil Roman Štěrba z generálního ředitelství Českých drah při prohlídce Malého zámečku hrabat Kinských v Kostelci nad Orlicí, kde byla pořízena i společná fotografie, kterou naleznete v galerii. Za OSŽ se na zahájení dostavil Vladislav Vokoun. Po prohlídce zámku, v klubovně DDM Kostelec nad Orlicí, mladí modeláři dostali malý model železničního podjezdu, který  po zbývající dny stavěli a řada z nich dokončila model ještě před koncem pobytu. Na každý den byl, kromě modelování, připraven zajímavý program tematicky se vztahující k dráze a vlakům. Modeláři navštívili například výtopnu Jaroměř, hrad Potštejn nebo železniční muzeum Rokytnice. Tyto akce mívají u dětí vždy velký úspěch a i tentokrát se vydařila, počasí přálo, a tak mohly děti využít i přilehlého bazénu přímo v Kostelci.

-PBS-

Právě přítomno: 364 hostů a žádný gestor