Další zajímavou tratí v okolí rakouského Grazu, kterou je možno navštívit, je trať Feldbach - Bad Gleichenberg, která odbočuje z tratě Graz – Fehring - Szombathely. Trať byla sice navržena již před rokem 1914, ale rozhodnutí ke stavbě přerušila 1. světová válka a neschopnost dohodnout se na konečné trase tratě - původně se totiž počítalo s propojením do lázní Bad Radkersburg na slovinských hranicích. Jednalo by tak o lázeňskou trať, jako je u nás například trať Mariánské Lázně - Karlovy Vary.

Nakonec byla elektrizovaná trať otevřena v roce 1931, s poloměry oblouků pouhých 140 metrů a stoupáním až 42 promile, traťová rychlost je zde proto omezena na 40 km/h. Provoz na trati zajišťují Steiermärkische Landesbahnen (Štýrské zemské dráhy - SLB) pouhými čtyřmi páry vlaků denně. Na trati mimo strojvedoucího již od roku 2005 není žádný provozní zaměstnanec, navíc původní výpravní budova v lázních Bad Gleichenberg byla dopravně opuštěna a remíza byla přeměněna na restauraci - majitel s českým jménem pan Kubica. Ceny v restauraci jsou celkem přijatelné, pivo Schladming.
Lázně byly založeny počátkem 19. století s vývěrem léčivého pramene podobného složení jako Vincentka v Luhačovicích. Bohužel, kdo chce pramen ochutnat, zaplatí v Centrálních lázních v prvním patře v kavárně za půl litru 1,50 euro, zdarma je pouze na předpis lázeňského doktora oproti léčebnému rozpisu. V lázních jsou typické lázeňské domy konce 19. století, ale Centrální lázeňský dům je moderní stavba z poslední doby. Voda je termální až 40 stupňů (více na http://www.thermen.at/therme-60/therme-bad-gleichenberg.htm).
Jízdné se platí u strojvedoucího, na trati existuje nákladní přeprava. V šedesátých a počátkem sedmdesátých let jezdil dokonce přímý motorový rychlík z Vídně do Bad Gleichenbergu, poté ještě krátký čas přímý vůz.
Martin Kubík