Po částečné reaktivizaci železniční tratě Meziměstí - Walbrzych se staly pro českého turistu dostupnější i Soví hory s nejvyšší horou Wielka Sowa (1015 metrů nad mořem). Z Walbrzychu se přesuneme do Walimi (linka 5, pozor, jezdí ale ve variantních trasách, to je jinde nevídaná specialita!). Walim leží na konci bývalé elektrizované tratě Jugowice - Walim, která byla otevřena pouhopouhý týden před Sarajevským atentátem, totiž 22. června 1914. (Odkaz na jízdní řády na konci článku).

Slibný počátek provozu v dynamicky se rozvíjející oblasti jak ve sféře turistické, tak hospodářské, zhatilo vypuknutí 1. světové války. Po změně politických poměrů po 2. světové válce trať převzalo PKP, které již do elektrického provozu nic neinvestovalo (jen zázrakem nebyla trať demontována jako válečná kořist do SSSR), avšak v roce 1959 byl elektrický provoz zastaven a nakonec v roce 1984 byla trať zrušena úplně. Přitom nádraží ve Walimi leželo přímo v centru městečka, které bylo do roku 1939 vyhledávaným místem letních bytů a v zimě lyžařským centrem Sovích hor.
Z Walimi se tedy vydejme značenou cestou vzhůru na vrchol Wielke Sowy (původně Eulengebirge). Na vrcholu stojí od roku 1906 rozhledna, pojmenovaná po prvním německém kancléři Otto von Bismarckovi, 1815-1898 (otec myšlenky sociálního státu - nařídil v Německu povinný důchodový systém). Rozhledna byla k stému výročí opravena, nyní můžete po zaplacení vstupného obdivovat nádherné výhledy do kraje i na slezské a české hory. Z Wielké Sowy sestoupíme dolů do obce Pieszyce, kde můžeme na zrušeném nádraží (zrušeno 1976, postupně do roku 1987 spolu s celou tratí Zabkowice – Bielewa - Dzierźoniów) navštívit restauraci „WARS“ (tak se původně jmenovaly jídelní vozy a restaurace PKP).
Pak se přemístíme městským autobusem do Dzierźoniówa, kde můžeme nastoupit na vlak KD. Dzierźoniów se do roku 1945 jmenoval Reichenbach. Město se od té doby jmenuje po slezském šlechtici, Johanu baronovi Dzierzonovi (1811-1906), věhlasném včelaři a vynálezci speciálního úlu. Ve městě můžeme obdivovat krásnou radnici, klasicistní, původně evangelický kostel, od roku 1972 katolický či gotický klášter ze 13. století nebo zbytky hradeb. Nádraží v současné době prochází generální rekonstrukcí spolu s autobusovým terminálem, původní lokálkové nádraží pro trať z Pieszyc stojí po pruském způsobu mimo kolejiště hlavní tratě. Hlavní trať byla původně dvoukolejná. Návěstidla jsou mechanická, včetně mechanického návěstidla pro posun.
Martin Kubík


Jízdní řád zde: http://www.gwtr.cz/cs/kralovehradecko/jizdni-rady/jizdni-rad
Informace o linkách Walbrzych zde: http://rozklad.zdkium.walbrzych.pl/