Po zdejších kolejích nejezdí rychlíky ani expresy, ba ani chlouba Českých drah, a. s. – Pendolino. Nenaleznete zde čekárnu ČD Lounge pro V. I. P. cestující. Přesto, ba právě proto, zde člověka ovane závan starých dobrých časů. Doby, kdy se tolik nepospíchalo, jako se pospíchá dnes a kdy čas plynul tak nějak pomaleji. Kdo chce, aby na něho dýchla připomínka oné doby, kdy se po kolejích proháněly parní mašiny, všechna nádraží byla vzorně upravena, na záhoncích a v oknech plno květin a ve vzduchu byla cítit slabá „vůně“ karbolky z dřevěných pražců, ten ať navštíví Horní Řepčice.

Malou staničku (zastávku) na regionální trati č. 087, vedoucí z Litoměřic horního nádraží do České Lípy. Stanička se spoustou květin v truhlících, malou, ale čistou a upravenou čekárnou a hlavně, se starými mechanickými závorami na blízkém přejezdu s poctivými dřevěnými břevny, ovládané pomocí drátovodů ze stanice. Tento příspěvek je psán jako poděkování pracovníkům, kteří se o svoji staničku Horní Řepčice vzorně starají. Děkujeme.
Provoz na kolejích bývalé Společnosti Ústecko-teplické dráhy (ÚTD) v úseku Litoměřice hor. n. – České Lípa, byl zahájen dne 29. 12. 1898. Od 19. 9. 1900 pak společnost ÚTD zprovoznila celou svou trať, spojující Teplice v Čechách s Libercem (poslední úsek Liberec - Mimoň). Dnes zde osobní dopravu zajišťují České dráhy, a. s., soupravami RegioNova. Nákladní doprava zde již dávno nefunguje.
Připomeňme, že tato trať může sloužit (a slouží) k dopravě turistů pro řadu pěkných výletů po okolí. Třeba do nedalekých Ploskovic, kde se nachází zámek, který užíval jako svůj letní byt po své abdikaci v roce 1848 rakouský císař a poslední český korunovaný král, Ferdinand V. Dobrotivý, zvaný „Trdlo Ferdáček“. Za návštěvu stojí i historická města Litoměřice a Úštěk. Pro zdatnější turisty doporučuji zdolat nedaleký vrchol Sedlo (726,4 m.). Krásné výhledy po okolní krajině rozhodně stojí za trochu té námahy. Tak třeba někdy v Horních Řepčicích a okolí na viděnou, vážení.
Přeju Vám, i Vašim dětem, pěkný den.
A. K. Kýzl