Trať Świdnica – Kobierzyce - Wroclaw (Schweidnitz – Koberwitz - Breslau) postavily Královské pruské dráhy postupně v letech 1884 - 1898. Trať sloužila nejen cukrovarům a lomům či pro místní dopravu osob, ale před rokem 1914 i pro objevovaný turismus do hor nad Sobotkou (viz Cestujeme 31. 3. 2019). Pro neustále se zhoršující technický stav (rychlost 30 - 40 km/h) nejen této trati na síti PKP byla v roce 2000 zastavena osobní doprava, uprostřed trati byla posléze zastavena i nákladní doprava, takže trať byla neprůjezdná. Po roce 2013 bylo rozhodnuto trať navrátit pro osobní dopravu a zvýšit traťovou rychlost na 100 km/h. To se nakonec stalo až od 12. června 2022, od 2. července jsou u některých vlaků vedeny i cyklovozy.

Vlaky při mé návštěvě 3. 7. byly zcela obsazeny, před Wroclawou lidé stáli. Při projíždění obnovených tratí vybízí cestovatele navštívit i místa, kde (zatím?) tratě reaktivovány nebyly. Z Wroclawy možno udělat přestávku na nocleh v městě Wolów (Wohlau), ten jako celé Slezsko patřil do roku 1742 ke Království českému potažmo Rakousku a to již od roku 1329 jako vévodství za českého krále Jana Lucemburského. Ve Wolówě je poblíž nádraží levná ubytovna. Ráno je možno pokračovat na Glogów (Hlohov, Glogau) a autobusem kolem zrušené tratě do městečka Slawa, kde je nádherné ledovcové jezero. Slawu možno navštívit i vlakem přes Wschowu a pak autobusem do Slawy. Trať Glogów – Wschowa - Leszno byla rovněž nedávno vrácena do osobní dopravy, avšak jsou zde i nadále časté výluky a zaváděna NAD. Bývalá trať Glogów – Slawa – Kolsko - ( připojení dále na Wolsztyn - Nowa Sól) byla otevřena těsně před 1. světovou válkou od 1. října 1913, osobní doprava zastavena v roce 1993, nákladní v roce 2001, 2009 trať snesena.
Po návštěvě jezera Slawa pokračujeme autobusem na zrušenou trať Wolsztyn - Nowa Sól a vystoupíme v Lipinách, poté půjdeme po zrušené trati, která slouží od roku 2019 jako cyklostezka, přes impozantní železniční most přes Odru do Nowe Sóly (Neusalz). Přitom nevynecháme prohlídku městečka Otyń, kde je nepřístupná ruina vyhořelého kláštera (po roce 1945).
Martin Kubík