PROHLÁŠENÍ PV OSŽ Správy železnic k dočasným změnám v obsazování směn. Vážené kolegyně, vážení kolegové! Nejprve nám dovolte, abychom vám poděkovali za práci, za vstřícnost, za empatii, kterou v této nelehké době odvádíte.

Bohužel riziko nákazy je vysoké a zaměstnavatel se snaží hledat všechny možnosti, jak minimalizovat další šíření koronaviru. Úkolem Správy železnic je i v této těžké době zabezpečit nepřetržitý provoz. Podle našich informací se konečně daří zajišťovat dodávky ochranných pomůcek a desinfekcí na jednotlivá pracoviště. Poděkování patří všem, kteří i ve svém volném času pracují na zajišťování potřebných pomůcek nejen pro naše zaměstnance, ale i pro další spoluobčany.

Celý víkend se pracovalo na opatřeních, které jsou v současné době aplikovány do provozu. Velmi zjednodušeně, dochází v podstatě k rozdělení pracovníků řízení provozu na dvě části. První polovina bude ve velmi zahuštěném režimu zajišťovat provoz. Druhá část zaměstnanců bude v bezpečí domova vyčkávat na svůj čas. Po cca 10-14 dnech si role vymění. Více zde.

Zdroj: Prohlášení PV OSŽ Správy železnic k dočasným změnám v obsazování směn