KRÁLOVÉHRADECKÝ kraj na většině tratí od 11. května 2020 podstatně rozšířil provoz vlaků, na základě požadavku Královéhradeckého kraje bude od pondělí 11. května 2020 Českými dráhami obnoven provoz velké části dosud omezených spojů v regionu. Rozsah provozu zajišťovaný Českými drahami se tak od pondělí 11. 5. 2020 podstatně zvýšil, nicméně oproti původnímu jízdnímu řádu, který platil před vznikem epidemie COVID-19, je ještě asi o 9 % nižší.

Zatím nepojedou například víkendové spěšné vlaky Hradec Králové – Trutnov/Svoboda nad Úpou, část víkendových spěšných vlaků ze Starkoče do Broumova, či posilové vlaky v turistické oblasti Adršpachu, nebo také spoje mezi Lomnicí nad Popelkou a Mladějovem v Čechách.

K dalším změnám v Královéhradeckém kraji dojde pravděpodobně k 25. květnu. Nadále také platí omezení u spěšných vlaků mezi Hradcem Králové a Pardubicemi.

Další podrobnosti ke změnám v jednotlivých regionech najdete v tiskové zprávě (na webu Českých drah), kterou České dráhy průběžně aktualizují podle vývoje situace.