Restaurační vozy a dětské kino se vracejí na tratě. České dráhy ve spolupráci s dodavatelem gastronomických služeb zahájily obnovu restauračních služeb a bonusové nabídky ve svých vlacích. V těchto dnech se obnovuje provoz vlakových restaurací a bister ve spojích SC/IC Pendolino (od Františkových Lázní a Chebu přes Plzeň, Prahu, Pardubice, do Ostravy a Košic, zároveň byla obnovena nabídka bonusových služeb ve spojích SC Pendolino Praha – Ostrava/Košice, kde znovu cestující v 1. i ve 2. třídě obdrží příslušné občerstvení, resp. nápoj zdarma), Railjet, i na lince Ex 2 Valašský expres nebo Metropolitan. Od příštího týdne se vrátí restaurační vozy i do dalších spojů a doplní je také nabídka drobného občerstvení služby ČD Minibar.

„Během jednoho týdne se postupně vrátíme téměř ke standardní nabídce občerstvení. Roznášku občerstvení prostřednictvím služby ČD Minibar, stejně jako například nabídku dětského kina ve vybraných vlacích, obnovíme v pondělí 15. června,“ říká Petr Vondráček, ředitel odboru dálkové dopravy Českých drah s tím, že od 14. června se vrací restaurační vozy do dalších mezistátních spojů, především do vlaků Berliner.

Od pondělí 15. června mohou cestující znovu využít službu ČD Minibar ve vlacích Českých drah. Jedná se např. o spoje Západní expres, Krušnohor, Hradečan a Krakonoš, Slovácký expres a další spoje. Pouze u linek R 9 Vysočina Praha – Havlíčkův Brod – Brno a R11B Rožmberk v úseku České Budějovice – Brno bude nabídka ČD Minibar v důsledku výluk obnovena později.

Od pondělí 15. června se vrátí do označených vlaků také promítání dětských filmů a grotesek v tzv. dětském kině. Tuto službu nabízejí České dráhy např. ve spojích SC/IC Pendolino, ve vlacích Railjet a ve spojích Západní expres a Krušnohor.