Z nadačního fondu Železnice srdcem byly vyplaceny první finanční odměny

Správní rada Nadačního fondu Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM rozdělila prvních 400 tisíc korun z transparentního účtu. Příjemci jsou zaměstnanci Českých drah, kteří utrpěli zranění při nedávných vážných nehodách u Perninku a u Českého Brodu. Jak upřesňuje generální ředitel Českých drah Václav Nebeský, zároveň správní rada fondu schválila také vyplacení finanční odměny pro rodinu strojvedoucího, který u Českého Brodu zahynul. Číst dál

V Chomutově jsou vystavena tři historická vozidla Správy železnic

V úterý 4. srpna 2020 podepsalo Národní technické muzeum (NTM) se Správou železnic memorandum o spolupráci. Memorandum potvrzuje společný zájem obou subjektů o dokumentaci a záchranu odkazu předcházejících generací v oblasti železnice. K podpisu došlo v Železničním depozitáři NTM Chomutov, v němž se nyní nově nacházejí tři kolejová vozidla zapůjčená Správou železnic. Číst dál

Sesunutou trať má nahradit most

Správa železnic pokračuje v opravách tratě Lovosice – Řetenice – Teplice v Čechách (097), která byla v roce 2013 poškozena sesuvem půdy mezi Chotiměří a Radejčínem. Prozatím je opraveno devět kilometrů trati mezi stanicemi Lovosice – Chotiměř, kde byly provedeny práce na sanaci skal a úpravách železničních přejezdů, opraven byl také přístřešek na zastávce Oparno a obnovena nástupiště a přístupové cesty ve stanici Chotiměř. Kritické místo, kde došlo k sesuvu trati, by měl v příštích letech překlenout nový železniční most. Číst dál

Karlovy Vary se těší na Pendolino

Zájem na prodloužení trasy vlaku IC 504/505 Pendolino z Ostravy do Chebu projevili zástupci Karlovarského kraje. České dráhy se již s Karlovarským krajem dohodly, zbývá dořešit ze strany Správy železnic přesný jízdní řád vlaku mezi Chebem a Karlovými Vary a podepsat smlouvu, která zavedení vlaku umožní. První rychlovlak by měl do Karlových Varů přijet již za měsíc. Číst dál

Ministr Havlíček ocenil změny na železnici na Olomoucku

Ve čtvrtek 30. července zavítal do Olomouckého kraje ministr hospodářství a dopravy Karel Havlíček. Navštívil několik nejvýznamnějších staveb, které v tomto regionu probíhají a týkají se silniční i železniční dopravy. Při jeho návštěvě ho mimo jiné doprovázeli generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda a hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Číst dál

OBZOR ke stažení

REKREACEOSZ.CZ

"Dovolte mi, abych Vám představil rekreační zařízení OSŽ pro rodinnou i individuální rekreaci OSŽ".
Více informací najdete na:
www.rekreaceosz.cz

Martin Vavrečka
místopředseda OSŽ pro majetek

Sekretariát OSŽ

Mobil
Adresa
Na Břehu 579/3, 190 00 PRAHA Vysočany
DIČ
CZ 00225479
osz@osz.org
  • Ústředí
  • PV ČD
  • PV Cargo
  • PV Správy železnic
  • NeRV
  • RRS OSŽ
  • Tripartita

Ústředí Odborového sdružení železničářů

Odborové sdružení železničářů (OSŽ) je odborovým svazem pro zaměstnance všech profesí, které se vyskytují v železniční dopravě či s ní spjatých odvětvích.

Pokračovat do sekce Ú OSŽ

Podnikový výbor OSŽ při ČD a.s.

Vrcholově rozhoduje o všech záležitostech činnosti OSŽ vůči zaměstnavateli ČD, a.s. Jedná o pracovněprávních předpisech, uzavírá kolektivní smlouvy.

Pokračovat do sekce PV ČD

Podnikový výbor OSŽ ČD Cargo, a.s.

Sociální partner ve společnosti ČD Cargo, a.s. Je složen ze zástupců z jednotlivých Výborů PJ a SOKV. Zastupuje členy napříč celou republikou.

Pokračovat do sekce PV ČD Cargo Najdete nás také na Twitteru

Podnikový výbor OSŽ Správy železnic

je příslušným odborovým orgánem OSŽ pro jednání s vedením SŽ na úrovní GŘ a je složen ze zástupců všech výborů OSŽ při oblastních ředitelstvích, CDP, HZS a GŘ.

Pokračovat do sekce PV Správy železnic Najdete nás také na Twitteru

Nedrážní republikový výbor OSŽ

NeRV v rámci OSŽ sdružuje 64 základních organizací ve 36 společnostech působících v oblastech souvisejících se železniční dopravou.

Pokračovat do sekce NeRV

Republiková rada seniorů OSŽ

RRS se zabývá seniorskou problematikou, společenským uplatněním a kulturním životem seniorů - členů OSŽ.

Pokračovat do sekce RRS OSŽ

Tripartita (Rada hospodářské a sociální dohody ČR)

je institucionalizovaná platforma pro vedení sociálního dialogu mezi vládou, odbory a zaměstnavateli. OSŽ je v Tripartitě zastoupeno díky členství v ASO.

Pokračovat do sekce Tripartita

• Rekreace, sport a volný čas

Pokračovat do sekce
    Rekreace, sport, volný čas, patří mezi hlavní náplně Mezinárodního oddělení. Nabízíme pobyty ve vlastních rekreačních zařízeních a ve spolupráci s cestovní kanceláří ČD travel s.r.o., i v mnoha dalších destinacích v ČR a v zahraničí. Organizujeme sportovní akce od oblastních úrovní po mezinárodní akce železničářské sportovní organizace USIC.

Jednání o režijních výhodách

• Jednání zástupců odborových centrál s ministrem dopravy o problematice režijních jízdních výhod na železnici

• Přehled hlavních kroků vedení OSŽ při jednání s předsedou vlády Andrejem Babišem a ministrem dopravy Karlem Havlíčkem ve věci řešení jízdních výhod železničářů a některých aktuálních problémů na železnici (za období 22. ledna – 3. března 2020)

Přehled hlavních kroků vedení  OSŽ při jednání s  předsedou vlády Andrejem Babišem  a  ministrem dopravy Karlem Havlíčkem ve věci řešení  jízdních výhod železničářů a některých aktuálních problémů na železnici (za období 22. ledna – 3. března 2020) Na základě usnesení Ústředí OSŽ 22. ledna 2020, které mimo jiné vyzvalo k jednání s příslušnými organizacemi a orgány veřejné zprávy za účelem nalezení systémového řešení jízdních výhod železničářů v co nejkratší době předseda OSŽ Martin Malý a první místopředseda OSŽ Vladislav Číst dál
  • Jihomoravský kraj se s Českými drahami dohodl na režijním jízdném, režijky využijí na všech linkách IDS JMK i další drážní zaměstnanci

Jihomoravský kraj se s Českými drahami dohodl na režijním jízdném, režijky využijí na všech linkách IDS JMK i další drážní zaměstnanci Kromě zaměstnanců Českých drah (ČD) budou moci režijní jízdné využívat v regionální železniční dopravě v Jihomoravském kraji i pracovníci Správy železnic, Ministerstva dopravy, Drážního úřadu a ostatní zaměstnanci Českých drah. Dohodu mezi ČD a Jihomoravským krajem dnes (20. ledna) na Číst dál
  • Uznávání jízdních výhod v rámci obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje

Uznávání jízdních výhod v rámci obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje Informujeme držitele jízdních výhod o podmínkách uznávání zaměstnaneckých jízdních výhod ČD v rámci obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje (dále jen JMK). Od 1. 1. 2020 neplatí v obvodu vymezeném objednávkou JMK zaměstnanecké jízdní výhody (dále jen ZJV). Tato skutečnost se Číst dál
  • O dalším postupu ve věci stávkové pohotovosti a případné stávky rozhodne ve středu jednání Ústředí OSŽ

O dalším postupu ve věci stávkové pohotovosti a případné stávky rozhodne ve středu jednání Ústředí OSŽ V Brně se v pondělí 20. ledna odpoledne sešel stávkový výbor s předsedy všech větších ZO OSŽ na Brněnsku (na snímku). Jednání řídil předseda OSŽ Martin Malý. Projednávána byla situace, kdy vedení Jihomoravského kraje uzavřelo dohodu s Českými drahami o Číst dál

11.01.2018

Rádi bychom Vás informovali, že dnes byla na SŽDC podepsána nová Podniková kolektivní smlouva na období od 1. února 2018 do 31. prosince 2019.

Dnes byla dohodnuta na SŽDC nová Podniková kolektivní smlouva na období od 1. února 2018 do 31. prosince 2019. Při promítnutí nového systému tarifních mezd a nového osobního příplatku dochází u všech zaměstnanců k nárůstu mzdy v průměru o 4,4 %, z toho u nejnižších tarifních stupňů až o 8 %. V návaznosti na novou výši minimální mzdy od 1. 1. 2018 došlo k významné změně u nejnižších tarifních mezd. Současně se upravila nominální hodnota stravenek na 110 Kč, 90 Kč a 55 Kč. Dále bylo dohodnuto vyplacení mimořádné odměny ve výši 5 000 Kč, a to v lednu se mzdou za měsíc prosinec 2017. Dojde také k dorovnání rozdílu vzniklého nepodepsáním PKS v měsíci lednu 2018 se mzdou za tento měsíc.

ozz    logo son 2014 01   osz logo25b