V neděli 11. prosince společně se změnou jízdních řádů převzala společnost Die Länderbahn CZ provoz osobních vlaků na trase z Liberce do Děčína. Cestující dopravce už znají z linky Rumburk-Česká Lípa-Mladá Boleslav, kde začala firma jezdit loni.

Die Länderbahn svůj tým rozšiřuje se vstupem na novou linku o 15 strojvedoucích, 15 průvodčích a 20 pokladních. Dopravce má pro vlaky pod značkou Trilex 26 vlastních Desir a 10 půjčených od Alpha Trains. Právě 8 z těchto půjčených přidělil pro provoz na linkách v okolí České Lípy. Zbývající dvě využije na posílení provozu mezi Görlitz a Bischofswerdou.
„Jsem nadšený, protože 80-90 % personálu jsme měli zajištěno už před několika měsíci. Měli jsme dostatek zájemců, stejně jako při rozjezdu linky z Rumburku do Mladé Boleslavi. Přestože je část nových zaměstnanců od společnosti České dráhy, primárně nabídka nového zaměstnání směřovala k zaměstnancům, kteří na těch linkách už pracují, mají to blízko k bydlišti, aby nemuseli nikam dojíždět“ říká Ing. Michal Barták.

Samozřejmostí pro Die Landerbahn CZ, která se v ČR prezentuje pod značkou Trilex je, že cestující budou jezdit v rámci integrovaného dopravního systému mezi kraji nebo celostátní jízdenkou One Ticket. Stejně jako skutečnost, že si cestující mohou zakoupit jízdenku ve vlacích společnosti Trilex bez přirážky. Pro zlepšený komfort jsou také nově otevřené  pokladny Trilexu v Mimoni, České Lípě, Jablonném v Podještědí či v Benešově nad Ploučnicí.       

R.D.