Dne 18. října 2019 pokračovalo v sídle zaměstnavatele jednání o 3. změně současné PKS (příspěvek na dopravu) a o podobě podnikové kolektivní smlouvy na období po 31. 12. 2019.
V první části jednání se jednající vrátili k závěrům výjezdního kolektivního vyjednávání – zástupce SOSaD vyjádřil souhlasné stanovisko se sjednanými body.
Zástupci OC informovali o stavu jednání o podobě Tarifu MD – jízdní výhody. Bylo dohodnuto, že k výši částky navrhovaného příspěvku na dopravu se smluvní strany vrátí po definitivním vydání Tarifu MD.

Dále zaměstnavatel předložil několik návrhů s následujícím výsledkem dnešního jednání:

  1. Příloha č. 1, článek 2 Stanovená týdenní pracovní doba – do odst. 1, písm. a) byly zařazeny do stanovené týdenní pracovní doby 36 hodin profese Závorář (KZAM 831 43) a Hradlař – hláskař (KZAM 831 45).
  2. Příloha č. 2, článek 39 Zvláštní odměna – došlo k navýšení částky zvláštní odměny pro držitele licence strojvedoucího a pro signalisty v žst. Brno hl.n. na 700 Kč.
  3. Příloha č. 4 Kondiční pobyty zaměstnanců SŽDC
    1. Do nárokovosti na kondiční pobyt po dvou letech (tabulka č. 1) byly přidány profese Výhybkář (KZAM 831 37) a při splnění podmínky práce ve vícesměnném pracovním režimu Samostatný elektrodispečer (KZAM 316 95) a Dozorčí provozu – vedoucí směny (KZAM 316 08).
    2. Do nárokovosti na kondiční pobyt po třech letech (tabulka č. 2) byly přidány profese: Vrchní mistr EE, SŽE (KZAM 316 92), Vrchní mistr SZT (KZAM 316 82) a Vrchní mistr tratí (KZAM 316 52).

Ostatní podmínky poskytování KOP zůstávají zachovány.

Dále došlo k doplnění formulářů žádosti o poskytnutí příspěvku na rekreace a TDM z prostředků FKSP – uvedena povinnost vrátit příspěvek zaměstnavatele v případě neúčasti na pobytu.

Vzhledem k tomu, že po výjezdním kolektivním vyjednávání připojili zástupci odborové organizace SOSaD podpis k rámcovým zásadám FKSP, k zásadám C-FKSP a k trojstranné dohodě o poskytování individuálních rekreací s příspěvkem z C-FKSP, jsou tyto dokumenty na rok 2020 sjednány.

Další termín kolektivního vyjednávání je úterý 22. října 2019 v sídle organizace.