Dnešní jednání zaměstnavatele a odborových organizací se konalo prezenční formou v sídle zaměstnavatele, a to i za účasti generálního ředitele Bc. Jiřího Svobody, MBA.

V rámci jednání generální ředitel předložil za zaměstnavatele odborovým organizacím návrh znění Podnikové kolektivní smlouvy na rok 2022. Tímto aktem se považuje kolektivní vyjednávání u Správy železnic, státní organizace, za zahájené.

Na základě podepsané dohody o zásadách kolektivního vyjednávání zašlou zástupci odborových organizací společné stanovisko, kde uvedou, s kterými částmi návrhu nesouhlasí, v dohodnutém termínu do 24. září 2021.

Kolektivní vyjednávání bude pokračovat v týdnu od 4. října 2021.

 

Pan generální ředitel i zástupci odborových organizací poděkovali zaměstnancům Správy železnic, státní organizace, za jejich významnou pomoc kolegům postiženým živelními událostmi v létě 2021. Zároveň generální ředitel a zástupci odborových organizací žádají všechny spoluzaměstnance, aby buď srážkou ze mzdy za měsíc srpen 2021 nebo přímým zasláním na zvláštní bankovní účet č. 94-14606011/0710
do 30. září 2021, ještě jednou pomohli.

 

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav Maincl