Vážení klienti, od pondělí 17. 1. 2022 budou personalisté potvrzovat žádosti o rekreace s dotací z C-SF/C-FKSP. Pravidla pro čerpání v roce 2022 jsou stejná, jako v roce 2021 (s výjimkou důchodců SŽ, kteří mohou čerpat pouze 3000 Kč). Jsme sice komerční cestovní kanceláří, ale naším hlavním cílem je vaše spokojenost, protože jste vlastně naši kolegové a mnozí s námi jezdí již mnoho let. Chtěla bych pro vás shrnout současnou situaci v cestovním ruchu, abych vám pomohla v orientaci při výběru dovolené na tento rok.

S ohledem na pandemii doporučuji vyčkat s objednáním leteckých zájezdů až do vyjasnění situace. Již dnes se nám stává, že se mění letové dny nebo letové časy. Dochází k tomu proto, že klienti obecně málo objednávají letní dovolené (navzdory reklamám v mediích). Proto i cestovní kanceláře ruší nasmlouvaná letadla a lety jsou sdružované. Nemějte ale obavy. Pokud bude situace příznivá, klienti začnou objednávat ve větší míře a cestovní kanceláře budou objednávat nová letecká spojení. Stejná situace byla i v minulém roce. Nejdříve jsme rušili a pak jsme přidávali.

Mnozí z vás sledují ceny hotelů „first minute“, tedy „na první chvíli“. A dobře víte, že i když reklama říká, že first minute končí v prosinci, všechny CK je automaticky prodloužili do ledna. Stejný proces očekávám i v únoru. Protože chuť objednávat dovolenou v době x-té pandemické vlně pochopitelně není.

Chcete-li v tomto roce strávit dovolenou v tuzemsku nebo pojedete-li autem či busem - neváhejte a objednejte. Očekáváme, že i letos budou české hotely poměrně hodně vytížené.

I v letošním roce spolupracujeme s jinými CK - Čedok, Exim, Fischer, Nevdama, Mayer Crocus, Canariatravel a dalšími. Pokud si nevyberete na našem webu, podívejte se na jejich stránky. Ve vyplňované žádosti uvedete, že pořádající je jiná CK a my pro vás zájezd rezervujeme (samozřejmě za aktuální - nejvýhodnější - ceny). My jsme se snažili nejlepší „kousky“ zveřejnit i na www.cdtravel.cz. Ale třeba jsme se ne všem trefili do vkusu. Takhle poradíte i vy nám a třeba se „váš“ hotel zalíbí i dalším zaměstnancům.

Nově NENÍ v ceně zájezdů ČD travel zahrnuto KOMPLEXNÍ CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ. Ale doporučujeme si jej objednat za naší VÝHODNOU CENU - zahraničí 300 Kč/osoba/pobyt, tuzemsko 100 Kč/osoba/pobyt (všechny ostatní CK nabízejí TOTOŽNÉ pojištění za cenu od 600 Kč výše). Nezapomeňte tedy na přihlášce vyznačit svůj požadavek na pojištění. Všem klientům doporučujeme i připojištění na COVID-19 (případně i na karanténu). Podrobnosti na našem webu v sekci „pojištění“.

Pro cestování doporučujeme všem klientům absolvovat očkování na COVID-19. Neočkované klienty totiž neochrání žádné pojištění na 100 %. I když si zakoupí pojištění Covid Plus, může nastat situace, že destinace, do které cestují, vyhlásí vstup pouze pro očkované. V tu chvíli klienti nemohou vycestovat z vlastní viny a musí zaplatit storno, které se může rovnat až 100 % ceny zájezdu. Jedná se o nesplnění podmínek ze strany klienta. A ke změnám pravidel vstupu do země pro neočkované dochází dnes a denně.

Závěrem bych ráda dodala, že i my se letos těšíme na zahraniční dovolenou v teple, u moře. A stejně, jako v minulém roce, i letos se tam určitě podíváme. Protože věříme, že s létem se bude situace uklidňovat, přijdeme na jiné myšlenky a naše oblíbené moře si dopřejeme. Věřím, že za příznivé ceny.

Přejeme všem hlavně pevné zdraví, klid a pozitivní myšlení.

Mgr. Blanka Jíšová, ředitelka ČD travel