Únorový PV při Správě železnic se konal hybridním způsobem, tedy část členů se účastnila fyzicky v sídle OSŽ a část, včetně hospodářského vedení byla přítomna prostřednictvím aplikace MS Teams.
Úvodem vystoupil předseda OSŽ Mgr. Martin Malý s informací o jednání Tripartity, která se zabývala převážně návrhem státního rozpočtu. Uvedl, že neobsahuje příspěvek na obnovitelné zdroje pro dopravce a snižuje slevu pro seniory a studenty. Rovněž je snížena částka na údržbu infrastruktury.
V informaci z Ústředí OSŽ informoval o současné situaci u ČD  po rezignaci GŘ a předsedy představenstva Ivana Bednárika. Zmínil se i o stavu příprav na sjezd OSŽ, hledání optimálního formátu jízdních výhod a plánovaných úpravách rekreačních zařízení v majetku OSŽ. Závěrem svého vstupu podal vyčerpávající informaci o stavu a čerpání Podpůrného fondu při pomoci našim členům postižených tornádem. Příspěvky do PF s označením tornádo se přiblížily částce 150.000Kč. Našim členům postižených tornádem bylo vyplaceno téměř čtyřikrát více.

Předseda PV OSŽ SŽ Petr Štěpánek vysvětlil nové postupy při hospodaření s FKSP. Organizační jednotky by měly mít k dispozici zůstatky z předchozího roku a zálohový příděl z plánu mzdových nákladů na aktuální rok. Zůstatky z předchozích let budou rezervou pro další období. Dále se věnoval rámcově 2. změně PKS a plánovaným organizačním změnám k 1.4.2022. Podstatná informace je ta, že organizační změny nebudou mít vliv na zaměstnanost.
V části věnované zaměstnavateli vystoupili zástupci personálního odboru pod vedením ředitele Ing. Pavla Kouckého. Podrobněji rozebral plánované organizační změny, zvláště plánovaný příchod části podniku ČD Telematiky. V další části se věnoval mzdovým a personálním ukazatelům. V závěru svého příspěvku zmínil, že smlouva s poskytovatelem KOP je před podpisem a během měsíce března by mohli odjíždět první účastníci. Představena byla nová členka týmu O10 paní Ivana Vránová.
Ing. Hana Kohoutová se pokoušela vysvětlit, proč některým zaměstnancům byla krácena dovolená za loňský rok a stržen přeplatek v lednové výplatě. Dotýká se to asi 1330 zaměstnanců, především s 36 hodinovou pracovní dobou. Změnou Zákoníku práce dochází k přepočtu dnů dovolené na hodiny a zaměstnavatel na konci roku přepočítává, zda zaměstnanec odpracoval skutečně 52 násobků týdenní pracovní doby, s tím, že přesčasy se do toho nepočítají. Některé náhradní doby se započítávají celé, některé z části, některé vůbec a některé jen někdy. To se celé zaokrouhlí na celé 52 násobky dolů. Takže při chybějící setině se dostaneme do situace, která se dotkla více než 1300 zaměstnanců. Těžko se chápe situace, kdy zaměstnanec odpracuje např. 300 hodin přesčasů a nemá odpracovanou normu hodin pro přiznání celého ročního nároku 180 hodin dovolené. Za celou vzniklou situaci nemůže ani vedení Správy železnic, ani vedení odborů, ale naši zákonodárci, kteří nám takovým způsobem připravují nová nařízení a změny vyhlášek.
Ing. Evžen Pospíšil se zmínil o zahájení a průběhu prověrek BOZP u Správy železnic. Dále byla diskutovaná plánovaná schůzka pracovní skupiny pro OOPP a výstrojní součástky se zaměřením hlavně na obuv. I přes naše urgence do dnešního dne nepřišla ani jedna stížnost na současnou obuv. Tajemník Miloš Paleček pohovořil o problémech s distribucí výstrojních součástek, které konzultoval s vedoucí výstrojního skladu v Hradci Králové Bc. Evou Linhartovou.
V části věnované organizačním záležitostem PV vzal na vědomí rezignaci Petra Máje (OŘ Ústí nad Labem) na funkci člena podnikového výboru a zvolil novou členku PV Renatu Míčkovou.
Za PV OSŽ Správy železnic Jožka Hlaváček Miroslav Maincl